[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
LG OLED CX 48, $16K, hdmi2.1 (40Gbps), 120hz, G Sync
請問有MON可以替代?
U2720Q個90W叉電
係咪得後面個窿先有?
側邊嗰個有冇
Asus hg32vq點睇?
使用指南有講
起法奧訂G32QC既既打
想問幾耐到送到

使用指南寫
側邊個窿supports 3A
同埋”fast charging”
係咪即係都係快叉
但慢過90W?
btw U2720Q個Smart HDR
係咪長on嘅模擬HDR嚟?

如果想要input signal有HDR嗰陣先開嘅真HDR係咪要OFF咗Smart HDR佢?

manual冇咩點解釋
通常最後一日
睇緊想買個用黎打下機嘅mon
諗緊買ASUS果隻32" VG32VQ定係AOC 27" 4千零蚊(唔記得型號)
2個都係VA panel, curve, 2560x1440
有冇話邊隻牌子比較好
同埋display card先得GTX970會唔會吃力?
AOC不了
970會吃力
換邊張display好?
唔洗太勁 筆直3k果堆會唔會吃力
今日應該會去買asus果隻
唔該晒
g32qc
3千蚊顯示卡玩大作2k 144hz要降特效

我買左asus個mon 用埋條DP線
頭2日都冇乜問題
但啱啱起身 諗住開電腦
冇電到 我換供電線試 拎埋去第二個插座
都冇電到 我諗火牛燒左
心諗 換mon關電腦隻牛咩事
想問會唔會張display card用多左電所以燒左
真心唔識呢啲供電野
宜家隻牛620W 如果換嘅話買750W夠唔夠
因為想遲下換走埋張970
本身620W推970都俾多
本身有隻benq xl2430,心郁郁想換隻24吋ips 144hz

係咪vg259q最抵屌
姐係一星期?
我換左隻牛 真係燒左
好似燒埋張display
入到bios入唔到windows
去到windows 10 logo之後就黑畫面
宜家用onboard 個hdmi頭就入到windows
想問下
Wall mount / c夾夾床尾架
應該點揀?
我google 過好多都係得淘寶
28” 7.幾kg 唔該哂
怕你升級感唔大咋
淘囉
我咁大個人換過6-7次 mon都未見過死點光點
NB油壓夾枱黃金同鴨記都有,34吋21:9都夾到
21:9最細既mon係咪得27“?

筆直3k左右有咩推介??

用途:上網,睇下utube (睇戲打機已交比電視)
琴晚買咗部xg279q 入面有成4粒點 即換 換完另一部都仲有兩粒 要硬食咗佢
之前x27大減價見呢度啲巴打又死點又塵又要換咁
我自己就完美直送使用唔敢咁多嗲
咁慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞