[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
暫時睇中LG 29WN600

有冇咩評價??
下 就係睇咗第一頁冇講先問吖嘛,同埋想聽吓大家意見
正正常常 冇咩特別勁 冇咩特別差
可能返EPC/百度貼吧問比較好
唔熟大陸野
盲撚左?
想問下VG279Q 同 VG259Q 除左尺寸外 有無其他分別?
今日部U2720Q送左黎 有張Calibration report,結果算唔算好?
VG259Q有g-sync compatible
VG279Q得freesync
似乎正常 但講緊sRGB mode
chrome睇youtube 4K HDR
唔full screen嘅話
淨係得段片會HDR
就算連下面啲comment位都係SDR
咁樣真係唔錯
我諗佢個Standard mode同
Colour Space > sRGB mode唔一樣
依張report左上角寫
個calibration係for Standard mode

btw OSD揀咗DisplayHDR
同開咗Windows個HDR
先睇到DCI-P3啲色
租個校色器度下個Standard mode
我諗應該都會廣過sRGB

Windows本身用sRGB
HDR用DCI-P3/REC.2020
正路睇HDR content先正確出到DCI-P3
g-sync compatible 姐係之前更新驅動+用gtx10以上既卡 Freesync既moon都可以開g-sync?

但係我仲用緊gtx970 諗住換左個moon之後先換display card
一開箱咩都冇set
https://webkit.org/blog-files/color-gamut/
睇依度睇唔到DCI-P3啲色
開曬HDR先睇到
應該同你講嘅一樣
訂左技姦G32QC
呢幾日到貨應該
我上網睇過(好似係 rtings.com) standard mode = P3
rtings好似冇講
成個WIN10 UI/chrome UI都係SDR
yes
想問下24G2好唔好?
定係有其他更好嘅?
雙27 moon想一正一斜 平行有冇推薦?
貪平買左NB嘅F160
又難用又唔穩 風扇吹會郁

利申深水埗黃店買
#1 第1行
明白晒 唔好意思
咁想問有無類似嘅推介?
G241
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞