[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#44

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
仲想問多少少
開左HDR既話
設定到
靜係得返
1. Cinema HDR(適用於戶外模式影片)
2. Gaming HDR(適用於遊戲模式影片)
其他野 全部無得set 光度 藍光 色
咁hdr 其實靜係for 睇片果陣先開嗎?
打機就關左佢?
睇HDR content先要開的
要識得分SDR同HDR content
HDR mode冇得set野 因為廠商唔想影響HDR體驗
- MAG251RX 好野嚟, tn level response time嘅ips:
https://www.youtube.com/watch?v=leLp6Qgc6X8

- 不過香港個價好似貴咗d
msrp $359.99
但香港賣成4100

- 打fps唔好買27'', 太大難集中, 唔少人24''都玩black bars
我見個mon 上網睇 位元深度係10
但係我設定到睇得 8
咁係咪無得SET做10?
hdr先有10bit

開左啦 都係8
要用DP
師兄有料 咁都入到貨..知唔知香港是咪唔會咁快有貨
岩岩比隻貓咬爆左個Mon
想問下1080p 144hz 24"-27"有咩好選擇
40% 打機(FPS多) 40% 睇片 20%剪片執相
HDR可有可冇 筆直300USD左右

唔該咁多位巴打
如果用黎睇4K戲係咪都係擇vg289q
定係有其他擇?
隻貓跳咗上個Mon幾次
我都開始驚
佢平時都係咬角位 咬個框
今次唔知做咩咬左入個Moon到
打打下機即刻屌左出聲
可唔可以post兇手出嚟

嬲撚到震
佢個樣好似串緊巴打你,睇你耐我咩何
唔好再講隻仆街 越講我越撚慶
回返po先 暫時我睇CV27F
newegg做緊270USD 係咪可以入手?
newegg 中資也
呢隻2000fun差唔多價
Btw,最近想換moon呢隻屌唔屌得過

唔該 有冇巴打知依個係咩牌子型號吖 唔該!
好鬼靚咁
大部分都夠,睇咩game,畫質
3叔
想問下啲mount有無邊啲係平靚正抵玩
咁耐以黎都未試過自己買mount換
唔該。我上網搵搵個型號先thx

【情報】"HDR effect" ≠ 原生HDR, 請各大商家不要帶頭誤導市場!
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=553535
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞