[校園純愛]《有一種鍾意,係我鍾意你鍾意我。》/《初戀2000天》

1001 回覆
144 Like 3 Dislike
所以政府嘅介入根本唔夠 特別係社工 根本無實質幫過咁..
以一個高中生嚟講 handle到有咁大傷痛嘅Jessie 又真係能力嚟
「係啦係啦,我唔啱啦,以後唔送其他女仔返屋企,無論發生咩事都應該搵你,點可以搵其他女仔呢?我真係衰啦。」James抓着Jessie的手,一臉誠懇地看着Jessie說。

「都唔知係咪真嘅。」看着James可愛的樣子,加上他今天為了她馬上飛奔出來,Jessie已不怎麼生氣了,卻還是口硬心軟。

緊係真架啦!我點敢呃你呢,乖,食埋杯雪糕,我地去吹頭。」James一邊拿起雪糕餵到Jessie嘴邊,一邊努力不看她那若隱若現的胸罩。

男人嘅承諾
好,比大家估下跟住會發生咩事

我記得上個故Jessie講過你哋第一次插到James 媽媽返到屋企都未插得入
好,比大家估下跟住會發生咩事

我記得啦!!係James講三隻小豬氹Jessie 瞓覺
從前有三隻小豬,第一隻叫Jessie ,第二隻叫James ,第三隻係佢哋嘅小朋友丁丁
希望我嘅記憶宮殿冇記錯
你依家睇梗係知假 如果係果陣既情況 信都好正常
你爸咩反應
點解我無印象有呢啲嘅?
好撚sweet
James把口真係𠺘過油 好識講野
公道講句James開頭真係對Jessie好好
只不過係所有野都有個限期啫
我一路睇一路叫自己
要學james把口咁對女朋友
早已見怪不怪姐
記憶宮殿,笑咗
好型喎大佬,但見到老人心我又笑咗,點老人法
佢仲要對呀媽都係一樣口甜舌滑,好得人歡心
唔好睇少我啊
我試過同frd去食飯 入咗lift先發現唔記得咗間餐廳係幾樓
之後我突然間大叫係4樓
佢哋上網睇返發現真係4樓
第十三章(6)

「砰!」

突如其來的巨響,嚇得Jessie睜開了雙眼,原來是掠在架上的風筒掉了下來。

「風⋯⋯風筒跌咗。」Jessie說,嘴巴還是被James牢牢堵住。

聽到Jessie的話,James才放開了Jessie,回頭看了看掉在地上的風筒,說:「所以呢?」

「你唔洗執返架?」Jessie問道。

「有啲更重要嘅事要做。」James再次靠近Jessie,臉上浮現一抹邪惡的笑容。

「咩跌咗咁大聲,嗯,廚房燈做咩仲未閂?」當James準備再次親吻Jessie時,一把中年婦女的聲音橫空出現了,比起剛才的跌撞聲更恐怖,嚇得Jessie馬上推開了面前的James,背對着廚房門,心想:呀,死緊啦今次,點算好?!都話咗唔上黎架啦⋯⋯

雖然Jessie已不是第一次上James的家,卻是第一次遇見他的家人,使不擅長與人溝通的Jessie格外緊張。

「咁夜仲未訓,係廚房做乜呀你?」說完這句,James母親才留意到James旁邊還有一位長髮女生的身影,收起了剛才的大嗓子,驚訝地問道:「嗯,佢⋯⋯佢係?」

醜婦終需見家翁,Jessie鼓起勇氣,轉身看着James母親說:「Auntie你好,我係藍樂,你可以叫我Jessie,咁夜仲打搞到你唔好意思。」

James母親是一位略為肥胖的中年婦人,留有一把烏黑濃密的秀髮,擁有一張五官端正的臉孔,尤其是那雙深邃的眼睛尤其好看。

只可惜歲月不饒人,不僅開始長出白髮,眼角也繡上了皺紋,還裹上了黑眼圈和眼袋,看起來憔悴了不少,讓人難以想像當初的花容月貌。

「藍樂?」James母親疑惑地看着Jessie。

藍樂?James母親總覺得這名字有點熟悉,好像在哪裏見過。想了半天,才想起,是在家長日經過禮堂時,在那塊為了表揚成績優異的同學的壁佈上看見,藍樂這名字還每次都會在上面出現,才讓她印象如此深刻。

加上那刻Jessie看起來乖巧有禮,使James母親頓時對Jessie的好感值提升數十倍。

「我女朋友呀,佢今晚無屋企返,黎訓一晚。」James解釋道。

女朋友?我有無聽錯呀,你何德何能追到個讀書咁叻嘅女仔返黎?James母親心想。

「歡迎呀,但⋯⋯你嗰張單人床夠唔夠訓架?」James母親微笑道,眼角的魚尾紋隨之游了出來。

「得啦,你唔好理啦,我有分數。」James說。

「咩唔好理?你張床咁窄,點訓到兩個人。呀,一係我拎被比你係梳發到訓啦。」

「有無搞錯,叫你個仔去訓廳都有嘅?」James其實早打算睡客廳,可聽到母親竟理所當然地,把他的床留給初次見面的Jessie,而叫他睡沙發時,又有點呷醋。

「緊係啦,人地女仔人家唔通訓梳發呀?係呢,雪櫃有糖水呀,你肚餓嘅話可以叫James拎比你食喎。」

「食咗啦,得啦,我自己黎啦。」James嘗試把母親推往房間,母親卻停下了腳步,說:「都未拎被比你,你急咩姐?Jessie你唔洗理我地架,你攰就去佢張床到訓先啦。」

「我唔攰呀,等你拎埋被先啦。」Jessie笑着說,嘗試讓自己看起來親和力高點。

「行啦行啦,拎被啦。」James再次把雙手放在母親肩膀上,輕輕地推了她一下,豈料,母親竟撥開他手,說:「都叫你唔好推我囉,你入房執下張床先啦,唔係人地點訓呀?」

「好好好,我去執床先,唔好嬲唔好嬲。」James輕輕按了按母親皺起來的眉心說。

當James正準備拉着Jessie回房間時,Jessie卻動也不動,說:「Auntie,我有無野可以幫手架?我幫你抬被呀?」

「來者是客,點可以叫你幫手呢,張被好輕咋嘛,得架啦,你同James返房傾陣偈先,我鋪好再叫你地。」James母親微笑着說,與剛才對着James的態度截然不同。

「麻煩晒你。」

「唔麻煩,去啦去啦。」James母親依然一臉慈祥的樣子,讓Jessie本來的擔憂頓時消失得無影無蹤。
----------------
James把口無時無刻都咁甜,佢要溝女真係唔難
要唔要繼續

樓主可以參考下
繼續繼續
James有個好老母 成個package超加分 正所謂婆媳糾紛永遠係最難搞
叻仔呀 識講野真係tum得女朋友好開心㗎
keep住sweet sweet啦
瞓唔著㩒入嚟有文 開心仔
但antie比人燒春袋
你張床咁窄,點訓到兩個人

原來所有媽媽都會有呢個諗法
繼續繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞