【沈旭暉】《國安法》:中國眼中的「二次回歸」,與北京的二十大部署

715 回覆
685 Like 13 Dislike
其實叫得光復香港
個個都知後面果樣係咩黎架啦...

當然唔排除有人抱有唔好激嬲共產黨概想法
但呢個階段做溫和派只會比黨清洗
如果實施左支那國安法
都預左同美帝反臉
直接邊個有威脅就秘密處理哂D知名政客先啦
好多篇都講明國際線係支共想要打擊還拖
GPHONE 肥佬黎 李柱銘最高危
光復香港 各自表述

佢真係要實行有咩搞唔掂
到時香港人要面對係支那國安特務
真係可以唔跟香港法律程序玩
香港人連黑狗都無力對抗
真係除非全港投入戰爭,北愛化
應該真係冇
接受完全支那一國一制
你呢啲乜都話冇可能、唔好講、唔好做嘅人,你不如諗清楚自己想點先啦,去到呢個地步仲講五大訴求?仲要求人?喺佢眼中五大訴求都係顛覆政權㗎咋,一係順民,一係暴民呀,你明唔撚明呀?
香港人唔會打,變矖大陸小粉紅機會最大
又或者咁問
支那係唔係已經唔CARE香港係唔係特殊關稅區
買到歐美先進貨
而家直頭想直接取卵算
都唔諗以後咩咁長遠
拋磚
要將外國支持轉化為實際行動
推外國杯埋支國貨
同埋
唔好俾支共利用香港嚟轉移疫情責任既視線
Twitter 最好提哂兩樣
香港人投機多, 有得奶就會奶
自私自利
有幾多香港人真係好似反送中D後生仔咁熱血
自己前途同條命都豁出去!??!?!?!?!?
都仲要保護埋其他人既利益
你想將港獨等同恐怖主義?露出馬腳喇你,躝啦
佢依家都判定所有黃搞港獨,你條傻仔唔係以為可以返去以前溫和路線
一係埋親共到一係做豬不問世事,無得比你做反對派
成個中國有板睇咩都屈叛國你唔好以為係網上屌共產黨就無事
所有分離主義都係迫出嚟嫁啦
你未去到種族滅絕級既危機之前
國際間都唔會支持你獨立
唔係一句佢違憲就一天都光曬
某程度係後生仔蠢左
算啦,我都係,而家知道收皮算
其實香港同支那真係文化有好多差異
你話係同一國真係好可圈可點
有冇咩統治正當性都可以引伸疑問
再黎就係武力, 邊個拳頭大就話事

當年唔係美洲英國殖民打番贏英軍
美國都獨立唔成...
用加泰同香港比?唔好痴線啦,淨係講地位同價值已經冇得比啦
但係國際唔係咁睇,因為加泰冇中英聯合聲明
純粹係西班牙內部問題,同香港完全唔同
返嚟現實啦
黑警都打唔贏 你想點樣獨立呀
唔好睇到香港真係咁有牙力
連次一級既五大訴求都咁難達到
何況難十倍既獨立 ?
佢爭你一舊水都唔肯還 你仲要求佢俾一千你?
Puhs
我地唔洗理中共點睇
最主要都係國際社會點睇

黃營入面支持獨立既唔夠兩成
講獨立既唔會搞死依場運動(支持獨立既只係少數)
真正可以搞死依場運動係批鬥
例如有人係連登講唔支持獨立就會畀人屌畀人屈係藍絲/五毛
而家即刻睇
聯合聲名唔包你獨立嫁
想俾你獨立
日落國就唔會當年將香港係殖民地名單移除啦
當年都放唔到俾你獨立
何況今日支共勁過當年咁多
關於沈教授20點之我見
https://lih.kg/2035226
借推!

無論之後嘅香港會點, 希望大家都唔好放棄文宣, 一齊去做貼紙師!
https://lih.kg/2035600
獨立咗唔可以做生意?

香港靠洗黑錢發跡添,咁奶共先係最著數喎

姐係你想香港永瀆一國兩制,而中共又會唔換血由得香港人有民主?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞