【沈旭暉】《國安法》:中國眼中的「二次回歸」,與北京的二十大部署

715 回覆
685 Like 13 Dislike
認同 I burn, you burn with us 依句野都係話自己會被傷 就算要死都要拉埋你落水 香港可能會死先過支拿 但只要支拿死埋 香港先有得返身
國際唔出手 即係認默香港直接收番無問題
到時直接接管台灣重易,台灣港英聲明都無所以越權情況比香港輕
唔會武統收番台灣 但一個屈尾十比國淫黨選到總統,就會即刻通過一國兩制,之後用香港經驗收回
關於沈教授20點之我見
https://lih.kg/2035226
返去你嘅港人港地啦屌你老母
如果要繼續曲高和寡 請繼續自J
其實美國唔做野就一早推出香港報告書出黎 延遲推好明顯等支拿做凸野再出師有名制裁
兒登仔惡撚過共產黨
唔贊成港獨就係藍
岩嫁喇 繼續用依種鬥黃既思維趕客啦
正確應該係美國主攻

其他國家只會食花生,唔幫手唔緊要最緊要唔好搞破壞

不嬲都咁話,要打贏中共,全世界得美國夠力,唔係單單靠香港人就得

但正值武肺,所以其他國家係偏向信返美國,始終價值觀一致,尋晚歐盟外交條友都開聲,當然現實佢地唔會介入冷戰

一切都係睇美國決心
你未答我:係咪支共宣布五大訴求=港獨就放棄

庫爾德族、西藏、新疆、加泰隆利亞 得唔到外國支持獨立,因為利益問題,無水食邊個會出軍幫你?

而家香港有個優勢就係搵到錢,所以先咁獨特,唔係一早西藏化啦。國安法咁大舊叉燒都唔食,幾時先係「時機」宣傳獨立意識?
慳啲啦吉account
所以我覺得13點個重點唔係獨唔獨
你發展咩程度嘅本土意識都係
都係你唔buy完全分離咪搵方法維持翻港人自治呢樣野囉
但你要維持呢樣野都係本土自治
所以我覺得第13點根本個重點都唔係獨唔獨
你以為好似梁游咁話自圓其說就有人信啊
你點否認都好 你要行翻自治就係同獨立意識綑綁咗係一齊
因為香港人做緊嘅野就係
反國安本質上就係同一國脫鉤 但立國安本質上都係同兩制脫鉤
因為一國兩制本身就有呢個矛盾
而國際個重點就係兩制香港有自己嘅主權
你唔buy獨/唔鍾意叫獨咪轉個叫法囉
港人治港好唔好反正都係名一個
越堅持兩制就越脫離一國 呢個係本質上我覺得否認唔到嘅野
名你點改咪點改囉
你咪又係攞住講獨係搞死場運動咁批人又咪話人弱智 小朋友
點解你覺得你自己唔係做緊一樣嘅野
你同大陸斷絕關係
你可以攞咩利益出嚟俾人?
香港係靠做中間人發跡嫁阿哥
push
騎牆派先係決定性因數
push
你呢啲中計撚、得罪中共撚收收皮啦,依家個強姦犯想除套中出喇,想走都唔啱?仲係同佢講屌還屌可唔可以戴返個套?
我覺得你對獨派有偏見
嗌獨可以係策略而唔係意氣用事
係,攞曬經驗值
如果一開始林奠都打唔贏老共唔洗而家露真張
人地外國睇我地抗爭者係同一個群體嚟嫁
你睇黑警都係當同一批人咁睇嫁啦
無共識無本錢 主咩張獨立?
不過嗌左出黎先會多啲人留意之後睇資料研究
所以你咪做緊同樣嘅野囉
批曬所有唔係同你相同意見嘅就係搞死運動嘅罪人
你憑咩話人批鬥啫
你都係攞住你自己個套打算fit曬落所有人到
你會咁做嘅前提咪就係你覺得自己先係啱 人地係錯囉
運動會死嘅原因有其中一個咪就係本質上都係包唔到其他人囉
黑警用便衣上門拉人或渣車老笠就要想方法制止先得
佢無限拉人收埋溶屍都唔知
係咪要諗反制方法
你既前提係錯

加泰係分離主義
香港係中共違憲,為保自由同民主被迫獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞