加拿大讀書移民,你問我答

858 回覆
21 Like 56 Dislike
香港人係cd rom 多架啦,我都係join d 台灣group 做cd rom.
當識個朋友
本身申請wh visa 移民局已經拎晒學歷同resume 申請student visa淨係要admission letter 同proof of financial support
報diploma學校只係需要你夠入學資格
Thx thx
諗住讀咩?
整冷暖氣/水喉
幾多錢?
係香港讀完master,做緊hr
想揾個2年dip讀,有無話邊個省好d?
去加拿大讀書一年要幾錢左右?
social sciences degree 畢業,想去加拿大讀社工或者醫護相關,唔知有冇可能移民,同埋大概要幾錢左右?
就黎讀完個Information management degree了
想問如果去讀coop cs有無諗法
同埋手續費用多唔多咁
自己寫
不過要係信explain 原因
唔洗宣誓
Yup
You can write requesting a reference letter from your current employer will affect your job security since the ee process might take over year.......blah blah blah

我就是例子
無打算問current公司
之前兩間都幫我簽咗無獲氣
印度人係嚴啲
如果你間公司係外資+listed 應該都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞