加拿大讀書移民,你問我答

858 回覆
21 Like 56 Dislike
之前跟d台灣group. 有人考牌做高空工作(蜘蛛俠抹窗)。都搵唔少,大家參考下。
其實而家轉晒網上上堂,有冇可能申請加拿大讀書但係香港Online上堂?
Hard to tell. It can drop more than 20 to 30%
9up only. Please don't listen to me.
乜原來而家咁難
移民真係趁早
而家都重話有可能性
過多幾年真係冇可能㗎喇
度度都收夠人
移民post最鐘意睇到呢啲留言
你意思香港IT9係加拿大搵工算易?
過去讀個sw master都仲ok既
放心手足
以我認識既加國港人冇忘記過香港
我最近聽到有手足有意搞個黃色港人村出黎
不過超級初步既計劃

我啲外國同學仔都好有興趣知香港發生咩事
我英文屎唔識由頭到尾解釋成件事
唯有播鏗鏘集俾佢哋睇
每當有新朋友問我邊到嚟
佢地就會爭住答:Hong Kong, not China!

有個非洲朋友仲拍片比我睇
佢個幾歲嘅女睇住香港新聞鬧中國
或者咁講,政治冷感就唔會移民
我相信後生嘅一代都係對住呢個港共政權感到極大嘅無力感同失望而選擇出走,
喺呢邊我都認識一班黃絲group,
佢地都有參加呢邊嘅集會,
都開始慢慢建立呢度嘅黃色經濟圈,
都唔係一面倒淨係藍絲廢老
之前份工OT O到天昏地暗 諗住裸辭諗吓人生下一步點行 點知撞正武肺市道好差

巴打宜家搵到工未?
我抽到EE啦
SORRY正確黎講係25歲裸辭,上年已經出發左。
目前只係等批,我估仲要等8-10個月
你地本身係香港有無讀大學?喺香港有bachelor's degree再過去讀college好似有啲晒
好近喎 我住major mac/ warden
No la. 移民有加無減,早排又吹風話要提升target

屌真係想開個多倫多whatsapp group

利申無朋友
易唔易搵工?
有呀
我又覺得冇話哂唔哂嘅
對我哋fg嚟講最重要平同快
同埋diploma有實習機會可以容易啲融入個社會
3k 都真係好平喎,你係邊個省讀邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞