加拿大讀書移民,你問我答

858 回覆
21 Like 56 Dislike
我會強烈建議搞pr係加拿大搵個顧問
佢地會清楚d信要點寫先過到移民局標準
我果陣搞大約$5000加紙
你係邊個省?
ON,你呢?
BC
我地成日幻想係加國組織個黃色經濟圈
以我暫時既認知,乎合0AB就可以行EE
申請post grad working permit有樣野要留意,
有啲學院讀完之後未必申請到,
大家可以去 https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/prepare/designated-learning-institutions-list.html
Check下你地心儀嘅學校可唔可以申請先
同埋PGWP另一個條件係喺加拿大讀8個月以上嘅課程
比較難 我覺得加拿大好似藍比較多
暫時我身邊識既香港人都黃,但出去食野就好少選擇
岩岩黎到果陣好好笑
我介紹自己黎自香港,啲外國同學仔會即刻接:HK is not China!
SK撚路過
歡迎歡迎
大家一齊分享下自己既經歷
希望幫到多啲人
ON留名
巴打安省邊到?做個朋友仔
實際黃藍各佔幾多好難講
但起碼果時驚回歸中共移民果D中產有翻D基本批判思考
兩年學費加生活費
我地兩個人,每人300k
同埋我地日常洗費係兩個人share
我男朋友讀culinary management
我讀緊early childhood education
你打算報邊間呀咁?
到時黎到相認下
大家都係ON/BC
我Quebec 真係都幾冷門
呢邊強國人重多過香港
邊移民邊叫愛國 勁嘔心
巴打係咪行考法文嗰條路?
啲蝗虫移完民又話大陸仲好過加拿大,咁就好心剪左加拿大本passport碌返大陸啦
你地讀緊嘅科本身係香港係咪都有咁上下基礎先揀?

想問下有咩原因拎你地揀加拿大?
Exactly
最近話呢邊要咩群体免疫
又話加拿大data 造假
咩咩柒柒 要抄機票回國
On 9 無極限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞