加拿大讀書移民,你問我答

858 回覆
21 Like 56 Dislike
我嗰科無
可能係因為一月入學掛,
我無刻意skip啲Sem break,
依家係每個sem中間都係得一兩個禮拜就到下一個sem
移民黎講無話移硬架啵,
只可以話做藍領工易啲搵工,
搵到工就計到分,
計到分就有機會申請
有無人知讀完物理治療喺嗰邊搵唔搵到工??
有無Toronto 人?想開個telegram group 吹水。
日日自閉係屋企好悶
多倫多
留名
我都諗住讀書讀個 diploma,但驚佢拒簽...
有冇巴絲係有類似嘅經驗 -有degree然後報一科同degree 同埋工作經驗冇關嘅diploma
Letter of explanation應該點寫呢
個問題係呢家疫情先只抽cec, 好番之後就應該會混合抽,混合抽之前睇到上到47x, 即使你讀完書合資格cec, 都未必再有只抽cec既情況出現。
已經478啦,no specified program 左啦
多倫多人又係你屙屎hello
有冇巴絲係Edmonton ?
差兩分都放棄?搞笑咩你
自然跌都跌左兩分啦,洗鬼操
https://t.me/joinchat/Tt4t1RfuGru8UawzLlmXgA

好耐無用Telegram. 睇下work 唔work.
廢吹團。
無人
讀完degree再報diploma會唔會俾移民局唔發放學生簽證
咁要睇你點解釋倒讀啦
依家好多人過黎讀書移民都係之前已經有大學學位然後過黎讀一個diploma
申請學簽最緊要係唔好俾到加拿大政府覺得你有移民嘅傾向
本身有19 engine degree 做咗幾年 過嚟加拿大讀programming 冇寫letter of explanation 有學校信收咗就可以申請student visa
咁睇你報咩科啦
睇下嗰科同你嘅生活習慣有冇關係
睇下你自己有冇興趣喺呢方面發展同創業
咁最後加多句讀完書後一定會返香港
有無人係過去加拿大讀碩士移民
可唔可以分享下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞