加拿大讀書移民,你問我答

858 回覆
21 Like 56 Dislike
有無人知道安省讀整車邊間college好
或者有冇相關嘅野分享下

想讀完2年diploma 拎PGWP 再考 red seal
有無人知EE個分呢排做咩咁低
無抽FSW, PNP又另外一個draw抽咗,即係淨抽CEC。抽走晒d高分人無新人補充個pool。另外好多IELTS考場都啱啱先開返
請教讀LAW做律師移民點睇。諗緊去BC。法律界就業前景係點?唔該!
我上網見就integrates learning 嗰個多一個field placement,但就唔清楚係咪去The Chef’s House實習
但其實campus入面嘅cafe都係由chef school嘅學生去煮,
之前一個sem啲chef都話如果有興趣做就話佢知。
如果你係積極進取嘅話我諗都可以喺學校搵到工黎做

如無意外,我嗰科應該都係計兩年嘅,因為我apply嘅係一個兩年嘅programme,只不過連續上晒
咁專業嘅科唔識答
不過你可以去Facebook問
https://m.facebook.com/themaplecouple/
呢個page幾好
佢地都好肯答問題
佢地好似同當地移民有啲connection
應該俾到advice你
Tyty
做律師移民咁有理想,讀 law 去東岸, BC 學位少,出路又冇東岸廣
東岸睇過York,應該會報。
去bc 係因為UBC 出名同scholarship 都generous。
u of t 就太貴同international student basically no scholarship

唔該曬巴打分享
乜尻尻噏無秘笈,完全都唔係咁解
睇下你點定義辛苦啦,
功課量唔算十分多,
睇你自己對煮野食嘅興趣,
我嗰班都有好多女仔讀

其實夠分就申請到移民!
大家要搞清楚加拿大申請移民嘅方法,
係計分!夠分就可以了!
但點樣先夠分就由你自己去計劃,
每個人都有自己嘅背景,
所以大家嘅路都可以唔同
因為冇抽FSW呀
未停FSW前個分一直升,升到19年年尾keep住係470左右wor
西廚
諗住行express entry
最後一次all program draw 係3月4,471
之後全部都係PNP/CEC, 係冇係加拿大做過野正常唔會抽到你,PNP好能會有少數得。

#138 – March 4, 2020
No program specified

See full text of Ministerial Instruction

Number of invitations issued: 3,900Footnote *

Rank required to be invited to apply: 3,900th or above

Date and time of round: March 4, 2020 at 13:44:16 UTC

CRS score of lowest-ranked candidate invited: 471

Tie-breaking rule: February 24, 2020 at 06:02:57 UTC

If more than one candidate has the lowest score, the cut-off is based on the date and time they submitted their Express Entry profiles.
想問你知唔知Canadian Experience Class點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞