召喚痴線西(96)善用不推文回覆

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
仲要台北車站附近 租點都貴啲啦
佢咁出名 呢個價錢算係咁 啲奶仲要用貴奶
自膠
見到d人係咁拎中部台北比以為係台中
不過開係補習街應該係真既
dcard 話開係台北車站附近個補習街 消費既都係學生 但一杯野賣到近乎一個便當價錢
個劉力穎夠話自己冇乜必要投票
跟住早排story回答問題
將台灣同中國分開 之後俾人標台獨
佢答返人哋問佢係咪台獨
佢強調自己接受嘅教育就係教佢係台灣人
中國人唔同台灣人
十分意外

Kol招牌本身就可以買貴啲
最貴一杯都21一蚊 都接受唔到
台灣物價水平真係同香港差咁遠咩
本身碌到最後張相冇咩
望住個樣幾秒忍唔住笑咗
同上 起碼我覺得佢都算係真性情系嘅youtuber
同埋人哋台灣人
都有講反送點中
又撐
唔好成日咁高標準
係咪咩youtuber 都唔洗睇
日日播國歌啲channel 先睇得
中正區南陽街的確係補習街 但開係補習街有咩問題補習街=多學生=多生意 選址幾好呀 同埋始終係教英文 應該都幾多學生睇佢地嘅片
$80個杯全糖女神入面有4、5款料
啲人想要幾平

btw連Kelly條片多咗廣告都有人插
40分鐘有成6個廣告都俾人問
雖然佢唔係靠Youtube搵食
但收番少少廣告錢我覺得好正常
台灣平均個價唔係差唔多咁架咩
好耐無去台灣唔知價錢了
呢個係台灣藝人納豆開嘅手搖店 叫良辰吉時 同樣開係台北 價錢仲貴過滴妹喎 最貴係$100一杯 加料要$15
利申 冇係台灣買過手搖飲 但對比其他同類型嘅店 真係唔覺得滴妹賣得有幾貴
所以你咪答左...係堆平凡人
佢地啲細鋪食一碗飯/一個便當嘅價錢可以買一杯野飲
香港人覺得廿零蚊好平但佢地廿零蚊可能都夠食一餐
佢96嫁
有呢個report reason 喎
大家一齊試吓㩒睇吓會點

佢地覺得貴=學生冇能力日日買=聽執笠
唔知點解Dcard 最後變成討論台北物價
有班人覺得偏貴但可接受 有班人衝出黎話飲開$55
成件事好似連登耐唔耐有人話$50食中午好正常
之後又有班人留言50蚊狗也不屌 成班人鬥平鬥窮咁
咁你認真講係香港10-20HKD夠可以食到個兩餸飯,再唔係食個杯麵都可以當一餐

嘩屌 肥on以為自己係model 呢個pose好嘔心
屌加慎入啦
快d洗走佢啦屌
屌那星
佢唔好見仙仙 Alex 收produces 好爽就諗住做KOL吖呀嬸
我岩岩都cap左圖想Po
真心俾佢嚇親

利申無follow 肥on但都彈岀黎俾我見到
有無人覺得雪姨好似波仔老母?

揾咗一間普遍台灣人會去既手搖野飲店
價錢貴啲都要台幣60左右 其實都係同滴妹既野飲店差唔多價錢 啲台灣人係咪為屌而屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞