召喚痴線西(96)善用不推文回覆

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
求其搵隻公仔着住條已經賣到廣告
真實用後感都無就話推介人用
蝦毛都係道具黎架姐

見好多痴線西講佢d片好睇左先follow返佢
怨氣真係排得住蝦乾
成日都聲討自己老公又唔洗碗又唔點點點
佢煮個d都係好簡單 買現成醬啊雞湯煮既餸
雖然新手睇就岩曬 但講到自己好識煮餸就
雖然見佢d片有申報d家電係以前淘落
但見佢為左個女 煮飯都有另外煮
但又繼續用d淘寶野煮飯真係覺得有d本末倒置
黃啊
佢ig不嬲都係咁講野
咁未有運動之前 都有好多人淘寶訂家品既
我明白啊
見佢個女連洗碗機都有專門既一部
睇得出佢好錫個女
但擺入口既廚具反而用淘寶野
你可以睇番前幾個post佢未結婚前點對佢老公
人地都喺個師奶 分享下家常便飯姐
喺屋企食 唔洗餐餐大魚大肉掛?
況且佢喺分享疫症點買餸 點煮簡單嘢
佢而家都冇淘寶啦 唔通要人掉哂啲電器?
我就係見佢家常便飯幾好睇先去follow ig
就見到佢story成日講到自己好識煮餸
好有蝦乾feel姐
我係見佢咁著重食物安全
但日日用到既高速煲就淘寶既
仲要煮比個女食 擔心佢姐
其實佢講到明係俾新手學煮飯
頭先就咁打啲key words 去search journals嚟睇
的確係有好多研究證明ketogenic diet對type 2 DM同埋(小朋友)抽筋有therapeutic effect
不過減到肥既同時又會增加脂肪肝既風險

同埋個重點係 人地係consult 左醫生
個diet係當treatment咁用 一個冇專業資格既人憑咩扮專家 收錢教人減肥?
身邊有人用keto減肥減左好多
但脾氣差左好多 又痛風嚴重左
覺得呢個方法爭議性咁大
一個靠自己research既人都可以開班教人
話就話呢個範疇無專業資格
但有註冊營養師呢樣野
蝦毛大個之後
會唔會俾同學仔叫佢做小小熊貓架
好似男人
蛙妹個頭好唔襯佢好似老左10幾年咁
仲有佢個妝出哂事 畫到對眼熊貓咁
見佢介紹都起碼佢叫有少少料去教人煮野食
好過蝦乾識dd 扮代表次次見佢d 煮野食片,整面包片,d裝備都係多到,但成品...
其實keto唔係問題 問題係佢識少少 扮專家
佢quote個個研究係2017年開始 為期5年
姐係個研究根本未做完 依家嘅結果都只係暫時

同埋佢咁係用人地嘅醫學成果賺錢
自己連U都唔知有無讀 只係google就有錢收
報名個啲都on9

利申:自己係食緊keto
好心佢摺埋啦 好地地賣衫咪算囉
係到發錢寒 憑咩收錢教人? 又無知識
仲好意思繼續post story 扮專家?收皮啦你兩公婆
佢del曬啲story 大概20h 就冇左
有一個小朋友係好多野做 唔好諗到好輕鬆 煮下野 洗下碗啦
要保持清潔 每日打掃 一日三餐 你做緊任何野 個小朋友唔係搞住你 就搞三搞四比野你做 真正有得放break係小朋友瞓覺時間
到老公返黎 見到佢坐係度 一係做野就打爛野 就會見佢前面憎佢後面感覺
你估下下煮九大「鬼」咩 邊有時間呀 最緊要快靚正
我知呢度好多絲打未為人父母 但你問下自己父母點湊大自己 都會體諒
我覺得佢痴撚線咁整齊 比著我買晒啲嘢就掉晒入雪櫃 得鬼閑同你慢慢包
自膠 係佢block 左我
佢好鐘意用ig黑色月亮emoji
唔知佢老公係咪真係咁豬隊友,不過覺得如果可以appreciate伴侶多d,對段關係都好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞