[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(29) 5.2 追憶之凶星 / 5.3 因疫情延期更新

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
武士冇團輔係咪超弱
一d都唔弱 玩得勁大把人爭住要
侍既定位係純火力職業, 無團輔換黎既係自身機體高輸出
今版最高輸出既職分別係 黑魔 召喚 同 侍
跑跑下主線撞到有隊人係到搞演奏會
好多人坐係到聽
原來依隻驚咁有趣
呢隻Game有d玩家專精玩音樂, 定時定候會搞下演奏會咁
有d玩到幾Pro 同時間控幾隻人又彈歌又跳舞咁
成日起出面打打殺殺耐唔耐坐低聽下人演奏真係幾正
但今個版啲爆擊成日都打唔出
爆唔爆擊睇你係歐洲人定非洲人姐
同埋睇你有咩隊友, 二連直爆雪月花真係唔算少見到
想問下我依家有好多野係身, 就黎無位放, 我可以點分辨D野值唔值得留
完全唔知邊D野有價值, 仲有武器每個職一把都幾乎用左一半武器GE格數
利申都仲係練緊全職業上35既免費仔
但我感覺係,
如果你有練製造職,就留番D有寫”クラフター用”
但如果見到SHOP取り扱い:xx gil
咁基本都唔洗留,因為NPC 都有賣, 如果括住話特別條件先有賣既我都會留
如果無練製造職, 應該全部都唔洗留,因為最後都係錢
而80lv 賺錢既效率好過低lv 幾百倍
所以與其晒時間執個袋, 不如咪埋眼賣晒俾NPC /掉左佢算數,用D時間黎升80好過(btw, 其實有無hotkey賣野???每件唔洗拖去個window)

不過我自己就唔同,覺得反正都遲左幾年落坑, 唔洗咁急上80
慢慢體驗下當年未出資料片既時候低LV既gameplay 好過
其實地城我覺得與其同D為左刷daily roulette而降LV 落黎輾壓過
不如同d 未玩過既一齊慢慢招荒會好玩D
唔係要軍票/推主線,我都盡量唔想排地城升LV
新手除左d 魔晶石/裝備可以掉上Market Board賣之外無乜值錢既野
武器欄既空間夠你每隻職一把有突
差日本好多?
連日服正常感覺唔到有延遲
連美服閒閒地地過百ping 要開VPN先搞得掂
其實你心態先正確
衝得太快其實好易burn out
呢隻game好大部份都好似單機禁做
要玩家有自己既節奏同投入
已經見過太多快刷快升快棄game
十幾年前玩開EQ, WOW
當時就有精力,時間狂衝玩呢D hardcore 系既
番左工之後無玩, 一路有心癮想玩番MMORPG
幾次想回鍋WOW 都怕太chur而放棄
早排見到個特價post 就諗住一試無妨
一試就上癮, FF14 呢種佛系養生時裝影相game 幾岩我呢D 老鬼
每日就係同隻拉拉肥換衫同搵寵物俾佢影相,得閒又推下主線/side quest 睇劇情了解下個世界
但我想睇主線劇情
每日玩十幾個鐘,連番工都開黎玩
好想衝主線
但每日都跑唔到幾多主線
永遠都陷入副本好似就開得場,跑下支線先,點知等多半粒鐘先入得loop
我想問果D 連打3場既FATE 係咪無可能solo 過?
連打完2場, 不停係到保護D 村民, 第三場出隻boss 出黎一下普攻打我20%好絕望
岩岩開始玩~~~請問各位新手有咩需要特別注意~~~
有d Fate 係solo唔到 , 要有隊友先過到
前期比較單機 慢慢享受慢慢玩
睇見話紅裝可以變成魔石, 想問下要做依樣野應該係要升左生產系職業先做GE
唔洗 任一職19Lv就可以起呢度接任解放個系統
thanks
想問下如果想課金跳左2.0主線
咁我係咪靠刷副本升到50lv
LVL 61,玩主線同時想挑戰 savage
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞