[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(29) 5.2 追憶之凶星 / 5.3 因疫情延期更新

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
但都係單機驚
岩岩入坑,想問個超新手問題,開人果時生日同守護神會對之後有咩影響?
生日無, 星座GE話傳說中會有極微量GE影響(好似係魔防)
想問新手入坑會唔會太難入手
入手d咩? 追進度? 定係指上手
隻Game好多野都係隨主線劇情解放
所以一入坑推完故事先再諗其他野 進度唔難追既
上手 我指 sorry講得唔清楚
啱啱過完主線,想問除咗幻想/奇譚裝有咩其他高ilv嘅入手方法?或者應該講要打咩去頂個裝等?
一入坑唔會太難 , 隻Game幾循序漸進既
當前版本最高iLv係500, 武器係505
打零式共鳴篇 1-4層出, 注意目前有週限
又或者強化490iLv奇譚裝做500iLv
但都係要打零式共鳴篇 1-4層Roll or 換 強化纖維/硬化藥之類

打零式副本最好做定預習, 因為都唔算易
其實去PF入人地D場係唔係真會有人開任D傷害計算CHECK住D人GE輸出, 做得差D都會比人捉出黎批鬥
check dps依樣應該唔少人咁做
但係喺game頻度批鬥人dps低係可以report
同埋日本仔唔興當面屌人
冒險者小隊係咪除左用黎升軍階之後係無用?
支那服就真係會 但呢度係國際服,
基本上打高難副本好多人會開黎睇, 但唔會當面指責你
因為呢個行為係會俾人report, 咁當然度度都會有老鼠屎
d痴線佬唔當面指責都可能會放上twitter / 5CH咁
冒險者小隊有個週任係完成任務會俾D BUFF卷你用
例如: MGP+15%, 食事+15分鐘 , 耐久度消耗-30%咁 都幾實用既
打夠10場送emote
新手想入坑月費係咪100 一開始有無得同frd一齊玩
大約百零蚊左右啦
第1個副本要15 16lv先玩到, 應該頭1,2粒鐘已經可以玩
支那服唔是連入場都冇機會咩
一入pf秒查你log 唔掂就踢
(只係係nga聽番黎)
玩后宮
btw我想問係咪唔會有辦法整到中文
冒險者小隊40lv之後有個任點做都fail ,要點先做到個任
冇玩半年 岩岩回坑

但成日random d綠色大山婆俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞