[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(29) 5.2 追憶之凶星 / 5.3 因疫情延期更新

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
同問
電影城一場一個鍾
機工戰? 5粒一場又快入
新手9up
個活動除左坐騎仲有咩有用
係咪打完50張就可以養老?
想速刷900幣換齊啲野
2速圖?
個活動除左用100換果個首飾係新裝備之外
其他所有野都有原本入手既方法

雷馬
原本入手方法係打2場雷馬Fate拎金牌就換到 ,
唯一難點係個Fate CD時間都幾長,
但呢個Fate出現通常都會有人通報唔難join

4.0極須佐狗仔坐騎 & 3.0極鬼神雀仔坐騎
出街場解限打好似抵過換, 非洲人可以考慮下換

2.0各蠻族坐騎
原本入手方法要每個族解3,4星期先升到最高聲望先換到坐騎,
懶得升可以考慮下換

2.0極蠻神馬仔坐騎
換既話蝕到入肉 , 2.0極蠻神解限刷坐騎唔難跌

詳細地圖卷
得2.0地圖有效, 陸上行走可以快D
但基於5.3改版2.0地圖就可以飛行, 張卷既實用性已經下降左

兩隻寵物
唔想換可以用錢解決問題, 幾皮1隻ONLY

卡牌
三張卡都唔係d咩稀有野 唔換都可以解限去刷

曲譜
大部分可以用錢解決
特別一提係白銀凶鳥果張曲譜都值少少錢
天晴大鯰音頭曲譜要升蠻族先入手到, 唔想升可以換
講漏左 MGP白金卡
3場動畫城換5萬MGP
雖然效率無陸行鳥賽跑咁高但都算抵換既
巴打
睇左套ff14光之老爸
有興趣入坑

想問問買stean版嘅話用唔用到漢化
去到7890-=依後半D制唔太好撳,想話用少D技能欄, 點知FF14內建個個巨集咁撚廢*2046

都係要用番自己另外用開個D巨集PROGRAM, 有排計讀秒
可以交換入架咩?
我未入
用leveling 咁岩入到果d 地城有無石?定係一定要指定先有?
可以呀,但前提要未入過月費(好似係)
同問,用隨機副本入電影城/外圍 有無? 定一定要另外撳返黎打先有
尋晚打左日任主線電影城
有活動幣
用到
如果你用緊Gaming Mouse可以將7890-=轉晒做Mouse快捷鍵
又或者直接將7890-=改做其他鍵eg: ~/Q/E/F/G/Z 之類撳得方便D
但上面367樓個師兄又話有
你排Leveling派到果d指定副本咪有
唔等於排Leveling一定有既意思

總知你打開副本個個PAGE, 見到有LOGO GE副本都會有EVENT票拎
當你排每日RANDOM任GE時候RAN到GE係有LOGO GE副本打完就會有EVENT票, RAN到無LOGO GE本副本打完未無囉
終於練到黑騎同埋絕槍80,依家80Lv裝應該買邊套比較平同埋性能又唔錯,5.0主線未完又未換到詩學裝住
又要逼人聽蓋烏斯個段演講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞