[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(29) 5.2 追憶之凶星 / 5.3 因疫情延期更新

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
google到了。。同盟記章
新手應該玩咩生產好
果隻肥雞真係唔簡單
生產通常一玩就全練, 邊隻開始先依家應該無乜所謂
海都 下層甲板 X:4.5 , Y:11.3
窮新手表示全部一齊練緊
平啲,又唔洗成堆裝塞住啲位
好想要大肥雞
有隻課金的 2.0ce你google下
係怕拉拉坐大肥雞會變左小肥雞

不過應該都會買
肥雞得一種Size
黑色個最難拎, 現實EVENT

當年要去食KFC先有, 我仲見有人話要SOLO依個食個4人桶餐GE副本
日版我記得係去7-11度買水
好有印象因為我係當時响日本度買
KFC應該係中國版先咁做
用HQ交一次有星既調達任務,一野升5,6level..
好快就戰鬥職追唔上lv..
依家戰鬥職最高40,生產採集已經全部51/52
做出嚟d 野戰鬥職又未夠lv用,又有d 要打怪先跌既材料未夠打,結果d 採集番黎既材料又要留住遲下打完怪再整,結果都係越儲越多
成日爆袋
仲諗住上80先玩生產
後悔了
想升生產可以參考下呢個網,最近升左一隻買裝買料計埋用左6,70萬左右
https://ff14.pw/crafter-gatherer/958/
一路升戰鬥一路玩生產好方便,邊做任務全世界去,每張地圖路過都採兩下就夠晒升生產
最煩真係成日爆袋only

反而採集要做職業任最煩/貴,因為要HQ 材料,通常d 人知道交任用會set 到貴一貴,一個成千幾二千,一個任要成十幾廿個
自己去採就起碼百幾下先儲齊
如果冇話特別好想玩生產職既話,其實升完一隻戰鬥職先再升都得
做完3.3會開放一個新content,到時一日可以升到80
唔識用巨集 有無騎士借個巨集比我COPY
例如我想SET1個制輪住出3招技
應該要打咩
參考下呢篇文 *殘體字注意
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=12826390&rand=898
有冇新手需要recruitment code
新手白痴一問 我買個陣無連DLC 玩咗個幾禮拜發覺幾好玩 尋日就買咗 想問DLC有咩特別嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞