每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
好準
多多支持
[6月10日]
首先特別講一講美股先,美股真係無敵,美股趺穿咗支持位之後都可以暴力拉返上黎,仲要破埋新高...無限QE無得輸,我只可以講 你可以唔買美股,但千祈唔好PUT佢。
到講返港股,琴日港股破前日高後一度升到去25253,之後回落返去返去25057,以簡單以張圖黎睇係唔靚既,出咗支上影線,代表係高位到有沽壓出現,力度都幾大,我地要開始慢慢留意(有買正股既都要減下磅),不過值得要留意既係,雖然出咗長上影線,不過琴日依舊都係出咗支陽燭,我地依舊唔可以睇淡,買淡依舊係逆勢,今日要繼續睇上一定要企得上25056上面,最理想就係企埋上25266,今日如果收市後企唔到上25056呢個位樓上,我地似就要小心,有機會會係到開始轉勢,轉勢唔係代表會一下就180度直插無水花,一定係會洗盤,洗到我地窮先再DROP落去,24476呢個位都好緊要(同樣有好大支持,唔可以穿),但如果一穿,就會見24476,24383,轉埋勢都似

今日既關鍵位有係25015,如果開市開係上面,今日就仲可以睇好,不過對上阻力大,加上水位唔高,得25056,25266,值搏率唔高,風險又大;相反如果開係25015下面,我地PUT值搏率就會高好多,因為對上可以將阻力變支持,睇向落

阻力位: 25056(重要) 25133 25206 25266 25605(重要)
支持位: 24169 24383 24476 24576(重要) 24717 24778 24887(重要) 24956
準啊準啊
準啊準啊
樓主睇今日收市升定跌?
6月10日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日買PUT有利,不過要等穿25015先可以入場,加上對上止蝕位又多,琴晚夜期又預演咗一次支持位,不過都係果句,買PUT 係做緊反邊,要用注碼黎控制風險)

睇好既朋友: 今日值搏率唔高,今日一定係要等穿25056先可以入市買CALL,止蝕要放到25015,對上就要睇25133,留半食半,睇25206,25266,止蝕40睇80點....值搏率好細...仲要阻力大,玩唔過,手痕就玩下。

睇淡既朋友:今日買PUT係有利既,不過都係玩逆市,用注碼黎控制風險,我地係可以係25015下面到買PUT,止蝕同樣放25015,目標睇24950先,望24887留半食半,同樣玩放風箏~到24778(可以再食多口先)
最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
TG : t.me/hktraderanalysis2020

#港股 #股票分析
支持
[6月11日]
首先又講一講美股先,琴日美國同預期之內都係利率不變,搞到美股玩高開低走,相信都會幾影響今日港股走勢,講返港股先,琴日港股玩咗下假突破,造咗個高位出黎,之後收市收咗係週開下面,做埋陰燭,咁樣對好友黎講好超不利,外圍造淡,港股造頂,上面又造咗咁多阻力位出黎,以值搏率黎講,今日冇得唔睇淡。
**預計今日波幅好大,不過個勢仲未轉曬,買淡都係逆勢,都係唔可以大注。**

今日既關鍵位會係24876,要睇今日動力撞穿見到24706。24462呢個都位都好緊要,又係阻力會好大,一穿又係玩轉勢...

阻力位: 24916 25049(重要) 25179 25253 25303 25626
支持位: 24366 24462(重要) 24560 24602 24703(重要) 24778 24855 (重要)

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
TG : t.me/hktraderanalysis2020

#港股 #股票分析
支持
屌又睇淡
睇淡?
支持
樓主佢玩daytrade
真?
where
樓主真係幾勁
6月11日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日買PUT超有利,不過都係要睇今日開市開咩位先,如果今日去到24366,我地依舊有機會買CALL睇上先,之後先再買PUT)

睇好既朋友: 今日CALL既值搏率都唔高,今日要入市既機會得3個,一係就開市開得好低去到24855(唔建議買,因為要好快手),另外就係24703,最後就係24462(應該好難會到,所以唔講),如果到24703,止蝕同樣放24703,目標就睇彈返上去睇24855,留半食半,睇24916,望上返25049

睇淡既朋友:今日買PUT係超有利既,不過都係開市睇到到咩位,不過係24462上面都係玩逆市,用注碼黎控制風險,我地係可以係24855下面到追買PUT,止蝕同樣放24855,目標睇24703先留半食半,之後同樣玩放風箏~
TG grp 入面好多打手吹奏
Btw 你信就信,唔信咪當睇故仔囉
似係喇,中午至喺度出攻略,比錢可能早啲有,又有"fan屎"推post,其實喺第一個post(見24000)已係咁估,收夠人轉TG就呼之欲出
佢之前唔係搵你合作架咩?
仲以為你之後同佢合作
好憎FB冇玩TG,所以冇搵。不過如果真係玩收錢就唔係我杯茶

另外,其實6/8收陰燭已預示見短頂(可以睇番之前嘅post唔太睇上),之後兩日個市其實係呆住等發展,而莊家只伺機造上去殺熊,收市基本上回返去6/8高位250xx附近,有波幅冇升幅

殺埋昨日25300嗰注大少少嘅散戶熊,下一注肉熊喺25500,由250xx出發會太高,所以6/8後係逢高沽較好 (仲有其他參考指標/數據都唔講咁多喇)
睇回242 我251平哂了 升唔穿250 琴日開沽
Vi巴點睇
明日星期五畫週線,穿中軸即係假突破,目標唔會係242

不過中軸附近可能食少少先,始終未肯定穿唔穿,唔穿又會急彈一下 (自己有心水不過無謂講癈事燈)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞