每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
呢條中軸適用於日線、週線以至月線圖,所以唔好諗住一兩日收穿就當穿

裂口又唔一定要補嘅(機會當然有),上面都有下跌裂口未補,而最難係唔知幾時補,自己通常見到似要補嘅時侯至搵裂口嚟set位
明白, 多謝解答
[6月3日]
照舊簡單打幾句....

琴日個港股雖然話高開低走,但係市依舊強勁,夜期俾美股帶動同直接抽高到24600,呢幾日個市既玩法都好似,開市一黎就抽高,之後回返落去,到夜晚就有無形之手用夜期MARK
高個價,有D古怪。

技術面方面去睇,RSI係日線方面出現咗背馳,加上夜期開咁高今日高開低走既機會好大,另外由24855 24766 24528呢3支個燭拉既黎既阻力線(綠色線),個市不停咁去挑戰緊,加上一連幾日都撞到係呢個位,證明個阻力線好效
最後琴日出咗高位十字星,正常係代表有沽壓正常係睇淡既,但諗返8號果日又係出粒十字星,之後一野最抽高到24855

總結黎講,用技術面黎講係正常睇淡既,但個勢上緊黎千祈唔好去擋個市,因為週線係做緊陽燭,買PUT只係逆勢,係玩搏回頭,預計今日呢條綠色線(大約係24294左右)會好關鍵,

今日同樣係睇10點,如果10點後企咗上去照舊冇得睇淡,不過夜期咁拉法,好大機會一開市就企咗上去,今次預計個頂會係24564(新加咗條黑色線),可以試下係呢個位到開PUT(開PUT係逆勢要細注),係(24294-24300)開CALL
**如果十點後穿落24294,就依舊睇淡,就唔買CALL

**之前有分享叫大家背熟燭既形態,如果5分K出現轉勢既形態先好入場。
開係(24294-24300)左右
阻力位A: (24294-24300)(重要) 24384 24412 24440 24437 24479 24530(重要) 24704
支持位: 23934 23995 24120

(假如一黎高開開係24530)
阻力位B(假如一黎開係24530): 24530(重要) 24620 24648 4676 24766
支持位B: (24294-24300)(重要) 24384 24412 24440 24437 24479 24530(重要)

6月3日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日買PUT有利,止蝕夠近,不過要等10點同埋要細注)

睇好既朋友: 要睇開市開係咩位,如果開係24530左右,建議唔好好追CALL住
,等10點(安全起見等企穩先開始做TRADE睇上),止蝕放24530,第一步睇24620,之後望24648(留半食半睇24766)
相反如果開係(24294-24300),就止蝕放24294,第一步睇24384,24412留半食半,睇24530
**如果十點後穿落24294下面,就依舊睇淡,唔買CALL

睇淡既朋友:今日買CALL係逆勢,建議等10點後先開始買PUT,同埋要細注,希望個市可以拉高到24766左右俾我地可以開PUT,(或者市今日平開係24300),我地可以係24530到PUT

係24766到PUT,止蝕同樣放24766,第一步目標睇24530,留半食半,HOLD到收市,睇下會唔會穿(24294-24300),如果穿到,建議可以鎖利搏過夜
最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
TG : t.me/hktraderanalysis2020

#港股 #股票分析
支持刀仔
刀神歸位
支持
中軸246阻力真大,睇怕又想試24209,呢個黃金比玩足3個月都仲有
錯過左今朝, 去到243依個位 完全唔識玩
我都係冇時間入市
宜家呢個位隨時夾到傻
[6月5日]
簡單講一講琴日,琴日高開低走完,正常如果穿返落24862,24766果條下降軌到(24300),證明個市只係反彈就差唔多完,但琴日臨收市前一野拉返曬上去(24300)上面,突破埋下降軌,呢下我地開始冇得睇淡,因為如果由上星期22800開始計返,足足彈咗1800點,當回調都可以企返到(24300)樓上既時侯,咁樣對淡友黎講超不利,證明個市已經有轉勢睇好既跡象。
最簡單用RSI黎睇,我地可以見到琴日開始突破到個下降區域,今日只要依舊得住23000樓上,今日有機會向上睇到23700,加上24200-24300形成咗一個密集阻力區,要一野跌穿都有D難度,今日策略係 低位買CALL,不宜睇淡。
今日關鍵位係(24263-277)

輕輕講一講美股,美股琴日咁落黎,但尾市臨尾一野拉返上黎,證明大家對個市仲有信心未死得曬,不過都仲未企得返上上一個浪到,今日有機會繼續再趺,所以今日要留意下2點,同3點呢個市間,有糊就食咗少少先,有機會港股會俾美股拉一拉。 **之前有分享叫大家背熟燭既形態,如果5分K出現轉勢既形態先好入場。

阻力位:24347 24552 24600 24766 24948
支持位: 23940 24200(24263-277)

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
TG : t.me/hktraderanalysis2020

#港股 #股票分析
以我自己咁多年既經驗黎睇,如果當有裂口出現,果個星期內唔補返既話,短時間內都唔會回補住,所以如果今日要補番都要跌得好深,去到23995,所以我今日會投睇好一票 BTW前題係要冇黑天鵝/壞消息出現
不宜睇淡
推推
今日都係企唔穩24294-24300
係咪應該繼續睇淡
好穩wor
6月5日分析下半部份
即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日有機會開市就跌到去24263-277左右,我地可以等係果到附近到買CALL,最保守就想係等10點)

睇好既朋友: 係(24263-277左右買CALL),止蝕放琴日個底24204,目標睇上24347,24552
,最保守就都係得10點如果10點後都係企上到24263-277上面先買CALL。(假如穿咗24263-277),就唔好買住

睇淡既朋友:今日買PUT都係逆勢,同樣都係只可以細注,今日入場既機會得穿落(24263-277),同埋24552果下,其他位既值搏率唔高,係24263-277,止蝕要放24300,目價,睇23940,如果24552,止蝕就要放24600,目標價睇24347留半食半,睇(24263-277)
今日同樣如果收係(24263-277)樓下依舊可以玩鎖利熊
暫時仲企緊
好手狂想:
今朝明顯引淡,依家呢個位已經夾盡5/12到依家put咗未走嘅淡倉(黑邊長方型內),除非係昨日早上極高位put,如果今日能夠高收貼住中軸(246),日線同週線會同時叫糊破大位,週末有好消息而下週裂口高開嘅話,大量淡倉止蝕盤會火上加油推上25000 (近5月尾估過一次不過衰咗比國安法)

如果今日高收近246,會用期權加call另補期權put搏爆上或唔爆(呢個位唔爆就會速回)

打錯,應該係好友狂想,不是好手
小小失望,日市破效果冇裂口破位咁好,依家反而要擔心假突破
收呢個位,大戶明要鎖你地倉,要你地賭,仲要星期五😂
吉倉保平安
安心過星期六日休息下
持有好倉,暫時巴打覺得係咪大機?
正如vin巴所講
只怕做假突破
今早分析一早講左今日宜做call,不宜做淡(今日做淡又唔跟位止蝕既都夾得好慘)
我睇個勢係要上
如果一定要我揀call 定 put 過星期六日
我都會揀call
只係個人太攰想吉倉休息下唔想諗太多
現貨就到前頂24855
3月有個裂口24948 9成9都補埋
揸上睇250食火月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞