每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
lm
🤦‍♂️見隻牛升得果幾格,諗住坐多陣....之後就回返落去
唔好貪心,所有野跟策略做,「坐多陣」已經所有野唔同晒
而家睇只係反彈夾一夾
lm
支持樓主
請教下係點知23900係阻力
ching點睇依家既康方生物,會唔會係下一隻康希諾?
新手留名
留名
現貨30天線23651喎 (from aastocks)
錦應該點處理?
LUNCH未開巿就V彈.
聽日A股開 係咪都應該瀉一瀉
今日做淡衰過做雞
斬左聽日再算
俾人呃貨
追進度係唔會影響人
對樓豬唔夠信...估唔到3點後真係爆上,收市後再插..有入貨又起碼20幾格
今日有冇分析
lm
[5月6日]
琴日恆指反彈,係23900有阻力,未上返上升通道,油價上升加上美元下跌令美市開始有力,另外琴晚港股夜期係美股大抽既時候都彈唔起,港股似係自己個底有問題出現,今日特別留意既係A股放完假返黎,睇下北水可唔可以救番港女上黎,預計今日個波幅會好大,有機會會被人夾爆,建議大家細注下算,等方向出黎先大注。(記得要控制注碼)
今日既關鍵位係要睇恆指可唔可以爬返上十天線入到去上升通道到,如果企得起就代表個市仲有力,就唔可以睇得咁淡,未爬返之前買CALL都只可以細注同埋DAYTRADE

夜期HSI 23835
道指DJI 23883

外圍以睇反覆為主

阻力位 (紅線) 23900 十天線 24229
支持位 (黃線) 23496 三十天線 23727

5月6日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 未有方向50:50)
睇好既朋友:未企返上十天線前前,建議唔好買CALL,如果要摶買上只可以細注。如果開市果下抽升穿咗23900可以細注買CALL,目標睇十天線,食一半留一半,睇24229 ,止蝕要放23900 (如果開市果下冇抽穿,建議就唔好入市住),保守既朋友建議等十天線先開始買上

睇淡既朋友: 可以係24065,可以細注試買PUT,止蝕都係睇24065,第一步目標睇23900,食半留半,再睇23727,如果A股冇力既話,大膽既朋友可以係23727留住果半注(試下搏過夜)

**重點提示: 今日A股回歸,大家一定要留意下A股走勢,大膽既朋友可以細注跟下車買上,不過記得收市前一定要放,唔好過夜。**

以上都係個人意見,最緊要睇住止蝕位黎做世界

個股方面:太多喇,隻隻都有唔同既地方,如果想知道分析既可以係下面到留言/PM 我地

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
#港股 #股票分析
大陸創版轉升
上證都只係跌0.5%
24000熊又死左
先出左兩日
一朝早就死左
Thanks樓主 一開市買左牛 賺左10格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞