每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
今日好傷
今日最易睇嗰段行咗,依家妹緊唔肯定仲有冇位出入,唔似想回好多,23800(20MA)小注put都唔貪食咗先,嚟緊可能又喺10MA-20MA玩上落,可以睇住呢兩個位先
今日週線開陽 今日買put係逆市
個市未轉身隨時夾上補埋gap都得
今日收咩好重要
如果大陽既話
我建議有put倉全斬左先
上下兩邊都係裂口位 唔賭好過賭
同意樓豬睇法,今日收市唔回(做番短陽燭)淡倉盡量唔好過夜,依家睇夾多幾百點莊家就有利調整番月頭倉位,而企到20MA嘅話會好易上24000補裂口,睇嚟啲黃金比23781, 24202玩極都仲有
睇怕今日斬熊既機會好大
真係買到頹
損哂手,考慮緊轉美股
推post 先
[6月2日]
同樣都係簡單打幾句....冇時間呢排唔打咁多技術分析同外圍分析。呢排玩外匯都易睇,遲d得閒d先再分享下~ (TG GROUP 諗落都係開返方便新入黎既人,但希望大家都盡量係連登/FB到留言)

琴日日市出現大成交,今日高位抽到上29000拉落黎既下降軌到,比我預期中升得多,正上黎講應該要個市應該要跟上去,出支大陽燭先合理(有頭威冇尾勢),一到收市冇現貨頂住就即刻散水,有D古怪,個市開始散散地,依家卡住咗係中間到,上下都有兩個GAP,對淡友最理想既行法係,彈返上去補返個GAP之後,就開始向下,如果個市真係咁行,我相信今次應該會真係直隊到好深,今日未知個市會點行,保守既朋友建議照舊等10點後先trade,做trade唔洗心急既,長沽到18000果到有成4000幾點,中間miss少少唔緊要(有位tg group)巴打講得幾好,寧失機會莫失方向)。

大市依舊都係睇淡,今日關鍵位係(23791-23800)(20天線)左右,可以係呢個位到入市買put,但如果開市就開抽穿,10點後仲要企穩係上面,咁今日就要放棄做put,唔可以睇到咁淡,因為呢轉個反彈浪有機會,殺到上24347左右。

今日都係玩彈高熊(23791-23800)(20天線) 搵位入市,預計高開低走。前題係十點前守到到唔穿(23791-23800)(20天線) !!!

**之前有分享叫大家背熟燭既形態,如果5分K出現轉勢既形態先好入場。

阻力位: [(23791-23800)(20天線)] 30天線 24137
支持位: 22899 23089 23132 23301 23384 (23515-10天線) 23708

6月2日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日買PUT有利,照舊策略玩彈高熊,止蝕夠近)
睇好既朋友: 今日唔建議買CALL,除非今日抽得穿(23791-23800)(20天線)先考慮入場,目標睇30天,望24137,止蝕放(23791-23800)(20天線)

睇淡既朋友:今日希望可以拉高到(23791-23800)(20天線)左右,可以俾到位我地PUT,,止蝕同樣放(23791-23800)(20天線),第一步目標睇,(23515-10天線),睇23302,又係玩放風箏

BTW 我自己都係彈高熊,順個大勢,TRADE會舒服好多唔洗成日忙住睇個市

(TG GROUP 諗落都係開返方便新人入黎,但都希望大家都盡量係連登/FB到留言推下)

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
TG : t.me/hktraderanalysis2020

#港股 #股票分析
支持
推呀
push
PUSH and ready to put
支持
你地通常係未睇日天線?
如果睇日既天線, 咁5分 15分 果D其實有冇用?
推上近24000殺熊比靚位你put
今日上到24000咁誇張?尋日升完700今日要再升600喎
DH 23995啦wor
你有無睇市
最高23995,啱啱殺23988大熊
第一級別的買賣點靠次一級別決定
一日有人沽就一直殺
散戶邊個位多就殺果邊。
我睇大部份散戶都係沽為主,個個都搵位或者心急沽左,24000唔似係淡友投降位,可能要再上先

大家記得入市前做好計劃,一定要set好止賺止蝕
睇錯市唔會輸得多,心態有問題先會輸到仆街
計過即市如果去到近24000 put,搏回返去20MA(23815)應該夠位食,如果企穩20MA就唔搏過夜
開23792,推上殺23900肥熊無懸念,但23900 put就算回返20MA都未必夠位走,唯有等上埋24000至put (見到23988,24038呢兩個位嘅熊大戶有肉食)

呢段一上一回係今朝比較易睇嘅走勢(已經行咗),至於回到20MA之後企唔企到就要估喇,但回到20MA穩陣就食咗先,唔知夾完未,所以保本最緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞