每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
好多人fb Pm我想係連登開post,方便啲傾,所以開多個Post

[5月5日]
大家琴日見到股場既黑暗未,琴日港股一開就已經直接到低/收市先黎行,基本上大戶唔會俾機會散戶可以咁順利可以坐到順風車,迫你一定要搏過夜先可以賺到錢,我地保守派既只可以順住個勢偷下位去炒。
呢到想特別提一提D新手朋友!!! 牛熊個價係跟期指行,有時開市時期指已經到位,如果冇睇埋期指,望住現貨就沖入去只係幫大戶接火棒。記得要同時望住期貨個價先好買。

琴日恆指失守跌穿上升通道,加上外圍環境以睇淡為主,相信要升返上去上面會有困難,另外恆指係收市後,一冇咗現貨既支持,期貨更跌穿咗30天,最低去到23241,今日既關鍵同樣都係30天線,如果今日收市前企唔到上去,後市有機會會見22600,不過有樣野值得留意既係聽日A股放完假返黎,有機會聽日夾返上去都唔定,所以過夜個風險好大。另外依家氣氛係以睇淡為主,一日未企返上30天線前,買CALL只係玩反彈 (記得要控制注碼)

夜期HSI 23473
道指DJI 23321

外圍以睇淡為主

阻力位 (紅線) 30天線 23778 23900
支持位 (黃線) 22838 (23001-23023) 23175 23226 23484

5月5日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 大勢睇淡,買PUT比較有利,因為個止蝕近可以 SET係30天線)
睇好既朋友:未企返上30天線前,建議唔好買CALL,危險錢我地賺唔到。如果開市果下抽升穿咗30天線可以買係30天線到買CALL,目標睇23778,食一半留一半,睇23900 (如果開市果下冇抽穿,建議就唔好入市睇好)
**不過3點後有機會炒下A股回歸既消息,可以留意下有冇突然有大成交,大膽既朋友可以細注跟下車買上,不過記得收市前一定要放,唔好過夜。**

睇淡既朋友: 因為買PUT既水位唔係好多,但因為近30天線止蝕近,我自己個習慣會買大注少少(新手既朋友唔好學,玩返個自己買開既注碼),睇位高沽爬下格仔,建議可以等升高到30天線左右,買PUT,第一步目標睇23484/開市價,目標睇23226。

重點提示: 依家開始轉緊玩消息市,千祈唔好過夜

以上都係個人意見,最緊要睇住止蝕位黎做世界

個股方面:太多喇,隻隻都有唔同既地方,如果想知道分析既可以係下面到留言/PM 我地

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~

#港股 #股票分析
千古留名
原來有新POST
歡迎樓主回歸
Lm
Lm
歡迎回歸
lm
我想問下大家睇到30天線個位係幾多
我自己
現貨23650
期貨23616
樓主返嚟喇
期23622
lmmm
歡迎回歸
升跌跟期貨 打靶跟現貨
牛熊唔公平到爆炸 有錢玩細期算
今朝追咗牛🤦‍♂️見住現貨升成100幾點,隻牛升得果幾格
你應該係跟我今日策略call既,Hsi就到23900阻力個時走左未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞