每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
係wor 提左我中線
咁我都有心水 希望齊齊贏
Vin巴睇到 24200 ?24600應唔應該平曬先
好奇其他參考指標/數據係咩
每日高破高仲以為好野
原來係殺熊

第一個post 討論氣氛幾好
新手學到好多野
可惜第二個post 冇咁多人討論
24598係黃金比(23781上一級)又喺中線附近,睇住嚟玩先,明天畫週線收市至關鍵,如果6月係睇回目標唔止242
好多好多,其中一個係我的至愛泡菜,呢幾日個日線圖話咗比你聽冇理由睇好,昨日又咁明顯用700托住個指數出貨....仲有仲有,唔講咁多喇,其實過往自己同新手都分享咗好多,只係呢度好多人係想直接要貼士

其實好多時啲錢係袋唔走,學識咗至係自己

多謝vin巴分享
如果睇埋債息,由6/6開始一直跌就更清楚,自己亦計好多其他數,總之 no pain no gain
其實我開收費group既目的係想group一班勁人,呢班勁人可以係到交流,分享每個trading day大概自己會點做、有咩睇法同埋策略,新手亦可以從中學習。當然有時我都想炒下高手們答案,偷下懶
呢筆費用係想俾入到黎既高手分左佢,我從中無收過錢,係group入面既朋友利用我地既分析從而靠自己賺到錢,想課金俾我,我都叫佢地捐曬去。
我自己私底下都有同晴巴傾過呢個計劃,佢都有話難搞,我都好感謝佢俾我既意見。如果大家真係對呢樣野反感既,我搞埋今個月就算,因為我目前拉咗個台灣朋友幫手,所以會搞埋今個月,下個月唔再搞。
另外我承認我原先係想用下半part黎吸引大家課金黎獎勵高手用,但如果大家覺得我係賣文既,我可以聽日開始朝早就share埋下半part。
如果有高手對我既諗法有興趣,又或者大家有任何問題/意見都可以聯絡我
我雖然都係😂 bt多謝vin巴 呢排日日做trade都係望實條保力加,同埋每朝都睇住泡菜黎食
穿左24462 可以重PUT未
想問各位係用咩睇圖工具?有有推介
Vin巴你指嘅無理由做好係因爲到壓力位?
連登仔真係
收錢就屌
係到講下 其實所謂收費group只係$200茶錢
剩得你地自己分析啦
紅色幼果條係咩條?我用ma 出唔到你果條線
泡菜我睇得出跌勢 但香港估唔到今日會急跌

唔只呢度好多人係想直接要貼士
TG 入面都好多
上星期升日日話買熊 今日跌又話要買牛
咁同賭仔有咩分別
刀仔都講過有gp友觀念太差唔岩開單住
佢退返錢比佢 但冇踢出GP
如果真係有心做生意 佢都幾蠢
Btw 收費收二百其實幾平🤣
刀仔用意其實都只係想group一班勁人理性討論
一開始唔收錢架,但無奈人越入越多,好多都只係抱住賭博心態,我估象徵式收費都只係想過濾一下邊批人有心交流啫
我由一開始刀仔開連登post,到後來join開TG group
一路都見住刀仔同group入面朋友無私share心得
後來係TG group對話入面
發現刀仔係真心教緊大家炒股心態同品德
其實真係好難得

我唔想當任何一個人好似神咁拜,或者自私到要人地不停咁無償地付出。到後來要收費時,刀仔原意已經唔係要收錢自己袋,如果佢自己之後要收錢,我都一定會比。因為我真係覺得值得。我覺得刀仔佢一直已經盡力顧及左大家既需要。

或者我就係「打手」,現實中我只係傻散一個,都係不斷咁學大家既分析。不過大家唔中意咪唔好夾,我只係覺得刀仔唔應該要咁樣比人評價。
廢人有冇得入
純粹想參考人地點做技術分析
截左止啦 想課金都無機會
其實我留意到前晚夜期升嘅力度已經無之前幾日咁大,到琴晚更加係升唔起,然後我琴日朝早入佐熊,但臨收市傻9咁走去入牛,都唔記得前晚嘅野,然後今日就玩完啦
lm
大家又唔使咁大反應嘅,睇番啲post呢度冇人屌過或者講過啲咩(TG唔知),最多都係

其實呢幾日啲預測同攻略都強咗,係見到有高手手影,唔使錢都有得睇(只係遲小小)已經係好事,如果喺網上世界都要驚呢樣怕嗰樣,好多嘢就唔使試唔使做,唔係有心水人嗰啲就好㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞