每日期指分析

823 回覆
67 Like 3 Dislike
以為期
如果佢地一直搞錯
啲入市價全部差100點
你假設反彈係補一半4/29同5/4中間嘅下跌裂口
或者反彈一半4/29高位跌落去5/4低位
或者計期權痛位,都會得到22X,破10/20MA,下一個位設22X(或者黃金比209)係正路,當然到唔到要睇彩數

唔肯定樓主點計229,但好少見樓主會解釋啲位,希望樓主分享埋比大家學下嘢喇
樓豬秘傳方法 但計到黃金比 去到209都好滿足
其實玩short唔使喺月頭開晒SC, SP兩邊㗎,等靚啲嘅位開short點都好過多嗰三幾日時間值,尤其喺4,5星期高位開SP,多數冇著數(除非牛市)
我唔係月頭開
好多係4月中開落
果時係應該係246xx做sc先
諗住會殺25000熊
所以做左好少
點知好快就回左
同埋vhsi 係4月頭不停回
50›40›30咁落
之後月4月尾穿過下24000
又做少少sp
跟住又到24700 又諗住殺25000嫁la
所以就做左少少 268sc
之後又怕假期返嚟iv 再縮
因為以前vhsi 20都叫高
結果即日又做埋sp
樓豬FB係咩?
刀仔鋸大戶
自己如果玩short 多數開近ATM,進取時會開少少ITM,當期咁玩搏賺價妹市都易甩身,夠位就走盡量唔過夜
我係留到月尾的
賭佢唔到位
月中平的話係套按金再做近d
有27800sc
得返3點
可能會平左佢抽ipo
9996,入左飛,有興趣既各位都可以試試。

以上內容純屬個人意見及分享,並不構成任何投資、買賣建議或推薦。
9983抽唔抽?
呢隻開升應該會爆升,開跌會跌得好勁,買大細,自己評估風險,呢隻我最尾先諗入唔入張A組
點解呢
唔係普通物管股嚟?
樓主期指高手留名
樓主 你拿手短線定中線食浪?
[5月7日]
好彩冇過夜~ 呢幾日個市開始有古怪,睇一睇美股就特別明顯見到,YM就玩大反彈,玩埋27億大成交,另一邊DOW就大跌加2億成交,最簡單可以見到既係,舊經濟開始出現問題,熱錢開始流入新經濟行業。
今日想特別少少,想分析埋700(我自己今日會主力炒700牛熊),當然恆指都會講埋,恆指夜期收市同樣受美股影響,跌返穿23900個50/50分界線到,(但個市有D古怪睇唔透,加上唔知700會係咩情況,所以今日恆指食下花生,等恆指穿大位先再考慮)

以技術面去睇恆指正常如果上返上升通道既話呢就唔應該穿返落黎,同埋下降軌(紫色線)愈黎愈近,如果恆指冇大突破穿紫色線既話,相信大家可以入定遊戲幣可以準備定大長沾,預計呢一兩日之內會出方向(希望今日可以搞掂,咁我地就仲有聽日可以炒埋唔洗過WEEKEND)

夜期HSI 23870
道指DJI 23664

*騰指
700阻力位 (紅線) 412.2 417 419.6
700支持位 (黃線) 406.6 407.5 十天線 410
今日700既關鍵位係410,如果企到上去,就會一野衝到412.2,呢個位我地可以同樣策略食一半留一半,當再沖穿既時侯就會直接飛到去417,止蝕放410
相反如果企唔到上410既話,今日就唔買佢跌(700...大家知咩事。。只可以升),同埋下面有好多阻力位

*恆指
今日個關鍵位要睇會唔會穿23895(週開)同埋30天線,如果穿23895既話就代表開始轉勢,再穿埋30天既話就可以確定轉勢

阻力位 (紅線) 24030 24137 24229 24300
支持位 (黃線) 23263 23496 23736 23895

5月7日即市牛熊攻略
(DAYTRADE: 今日唔建議買CALL搏反彈,睇淡)
睇好既朋友:就買700,恆指唔睇好(偷懶唔寫)

睇淡既朋友: 可以係24030左右(希望大戶俾機會買到)買PUT,止蝕要放到24137,第一步目標睇23895,再加半注,再係30天線留半食半,睇23496
建議大膽既朋友可以鎖完利後,有剩就試下搏過夜

**重點提示: 今日A股回歸,大家一定要留意下A股走勢,大膽既朋友可以細注跟下車買上,不過記得收市前一定要放,唔好過夜。**

以上都係個人意見,最緊要睇住止蝕位黎做世界

個股方面:太多喇,隻隻都有唔同既地方,如果想知道分析既可以係下面到留言/PM 我地

最後老土講句,你地既支持對我地黎講係一種動力,希望大家LIKE & SHARE !!!
同我地一齊日日刀仔鋸大戶~
https://www.facebook.com/HKtraderAnalysis/
#港股 #股票分析
我確定個勢,有把握先會中線食浪,就如上一個post
呢樣唔係呢隻股既重點
重點係佢既基石投資者所以睇好
但同時佢又同9996撞晒期
令到市場資金分配問題
有機會會跌
慢左
之後期冇彈返上 23900
冇沽到
慢左冇沽熊 又彈返上去
今日冇沽未必係壞事
頭先果斷跟就賺100點喇
24030 期指就 23930 左右
其實都160點

岩岩又23900
我取消左
等都有跟車 諗緊止唔止賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞