(少甜)我同個TB交換咗身體

1001 回覆
178 Like 21 Dislike
唔想等唔好搞到自己咁辛苦喇
慢慢寫
慢尾無問顯唔好爛尾就得
新讀者入黎 見到上一篇已經4日
樓主唔係有咩事呀?
我停低咗手腳,其實應該話,一時之間我都唔知應該要畀咩反應佢好。

佢竟然話,鍾……鍾意我?講緊乜嘢?佢咁講到底係咩意思?

好快已經去到學校門口,學校仲有好多人留咗係度,係去醫療室嘅路上,我已經Feel到好多對眼望住我,呢刻真係想搵個窿捐埋。

「佢咩事吖?」

我正想開口嘅時候,阿怡反而搶先過我,「佢有啲貧血,所以暈暈地。」

佢話……貧血?點解我一次都未聽佢講過?

「你入去放低佢先。」

係度讀咗咁耐書,都無點入過醫療室,但同阿怡扯上關係後,就連續入咗兩次。

入到去後,阿怡先總算肯放低我係張床上,而家間房只係得我同佢兩個,我擰埋一面,唔敢同佢對望。

「做乜今日唔抖下?」

「我以為會冇乜嘢……點知你……咩㗎喎……」

「因為未試過咁嚴重,所以我冇講。」

我驚佢又想做咩,所以想盡快趕佢出去,「得啦……我下次會注意……你出去先啦,已經無乜嘢。」

「你未答我喎。」

「答……答乜嘢?」

「我話鍾意你。」

「你……你唔好玩啦。」

阿怡突然將上半身壓到床邊,成個人哄咗埋嚟,幾乎面對面咁對住我話:「我認真。」

呢個情境……令我諗返起嗰日係屋企嘅時候。

我即刻慌張咗起嚟,但又怕出面有人聽到,所以壓低聲線,「你你你你……又想做乜,學校嚟㗎!再講,而家我變咗做你,你點會鍾意我?」

「我都唔知,我覺得而家嘅你唔似我亦唔似你,而係另一個人,而且呢個人好吸引我。」

「我……」我無言以對。

「已經過咗咁耐,你不如考慮下,你都唔想同其它男人一齊,同自己過感覺點都會好啲。」

「你講啲乜……我……我一定會搵換返去嘅方法,一定唔會搞成咁,你睇住嚟。」

「即係你Say No?」

「係啊係啊係啊!問一百次都係,我係男嚟㗎,邊有可能同你一齊。」

「咁我明啦。」佢突然面色一黑。

今次慘啦,講到咁無彎轉,佢一定會更加極端……以後都唔再理我,我以後都再見唔到我阿媽……家姐。

「咁我應承同你一齊研究。」

「你講真嘅?」我意想唔到佢會咁講。

「你都咁決斷,我仲同你糾纏做乜?」

太好啦,過咗咁耐總算見到一絲希望。

呢個時候,有職員推開咗對門入嚟,「同學,送咗人地入嚟就唔好係度偷懶啦。」

阿怡見狀,迫不得已要走,「咁我出去先啦。」

臨走時對我溫柔咁笑咗一笑,好詭異,佢從來都唔會咁樣,搞到我有啲心寒,佢唔會係仲盤算緊嘅咩掛。

「咪住先,我認得你地,之前係咪一齊暈咗入嚟嗰兩個。」

我尷尬咁低咗頭,估唔到佢仲記得。

佢趕走咗阿怡之後,走埋嚟問我點樣,其實我已經冇咩問題,只不過係要留低休息下。

一個人係度真係有啲無聊,唔知出面啲人跑完未呢,唔知小琪而家點呢……

當我諗到呢到嘅時候,有人係外面敲咗兩下門,就推咗入嚟。

「阿怡……」

門口企緊嘅人係小琪,佢睇起嚟好似好緊張咁趕到嚟。

「小琪?你點知我係度㗎?」

佢一步一步咁行埋嚟,「頭先阿嵐見到,講我知㗎。」

班長竟然係工作人員……唔怪之得好似唔見佢咁,今次慘啦,唔會畀佢見到晒掛。

「頭先我見你唔舒服就應該叫你唔好跑……」

「唔緊要啦,唔係你嘅錯。」

佢坐低咗落嚟,表情依然好嚴肅咁,眼框突然紅咗起嚟,「對…對唔住啊,你係咪已經知道咗……」

知……知道啲乜?我淨係知佢眼淚好似就快湧出嚟,我對佢竟然咁重要,諗返起自己咁傻,呢排竟然用咁蠢嘅方法去冷落佢。

我緊張到坐咗起身,「我冇事喎,唔……唔洗喊啦……」

點算好呢,可以點做,我係咪整喊咗佢……

呢刻我望到佢楚楚可憐嘅樣,我一時忍唔住,上前……抱住咗佢。

佢膊頭好細,個身軟淋淋咁,雖然啱啱跑完嚟,但個身仍然隱約有淡淡嘅香味,好似抱緊一個BB仔咁,原來同女仔擁抱係咁嘅感覺……

「阿怡?」

小琪呢一聲令我即刻回過神嚟,我先至放開咗佢,我終於……都越咗界,咁樣去抽人水……

我有少少慚愧,「唔好意思……」

「唔緊要啦,大家都係女仔。」佢終於都笑返。

我越嚟越覺得……自己罪無可恕,雖然唔知道以後會點,不過一定唔會再做呢種事令佢傷心。
小琪有咩隱瞞
有文支持
好野有文。
唔通小琪係les ????
樓主玩失蹤啊
G持樓主
gchi佢老母逼佢頻繁啲出稿
收皮啦屌你老母
我係樓主直接Block鳩你費事要洗眼
唔好理佢啦
陣間佢又發癲
屌你老母
我唔知你係邊個亦夠膽串你
你老母生左你就痴線
已封鎖會員 - 遠坂-凜
封鎖咪封鎖關我L事
留個名支持樓主出故
樓主 我們到了
唔洗等 樓主永遠唔會出故
留名等出文
垃圾樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞