(少甜)我同個TB交換咗身體

1001 回覆
178 Like 21 Dislike
諗起當年無默起身變咗女仔個故
樓主加油
「你地聖誕會唔會去邊度吖?」阿嵐一邊講,一邊派咗份嘢畀我地。

「唔知喎,我冇咩地方去,阿怡呢?」

「我……我都應該冇。」

我對聖誕嘅認知,就係留係屋企聽Lonely Christmas,又點會有咩活動。

「咁啊,我諗住出去睇下燈飾同行下街,睇下你地去唔去啫。」

即係……去街?仲要係同兩個女仔一齊?

雖然自從係商場撞到之後,我同阿嵐就傾得幾埋,不過講到出街,我都仲係好怕生……

但當我想諗藉口拒絕嗰陣,小琪已經捉住我隻手腕係咁搖。

「好啊,一齊出去啦。」

……無辦法啦。

「好啦。」我膽粗粗咁就應承咗。

「咁……諗住邊日出啊?」

「喔,你地都冇仔㗎嘛。」阿嵐直腸直肚咁問。

小琪搖咗搖頭,我比佢搖得更加大力。

「咁平安夜出嚟啦,氣氛好啲,又多啲嘢睇。」

一個以前唔屬於我嘅日子,突然間竟然多咗兩個女仔嚟同我一齊過。

「一於咁話啦。」

傾好咗去邊之後,佢兩個就返埋位做自己嘢,一直到咗晏晝,阿怡先至返到嚟。

「乜你同隔離班傾咁耐。」

「喔……籃球隊班人呀嘛,我地頭先傾緊聖誕出嚟一齊玩。」

估唔到佢竟然都約咗人。

「我仲諗住話你知,阿嵐同小琪約咗我出去。」

「好啊,咁你自己小心啲。」

「嗯。」

就係咁,今次係我同阿怡係真正意義上,第一次各自咁分開行動。
幾好留名支持
呼籲一下真係不推文,尤其係呢兩日,有文出嗰陣我先會推一次
樓主繼續加油
幾好睇
等左幾日啦
平安夜嘅街上真係好多人,尤其係今晚個個都成雙成對咁,不過好彩我都唔孤單。

「阿怡~」

終於都見到阿嵐同小琪,佢兩個一邊揮手,一邊跑緊過嚟。

「等咗好耐喇?」

「唔係,一陣啫。」

咁凍嘅天氣大家上身都包到好實,阿嵐就著咗條闊腳褲,依然好襯幾高嘅佢,小琪雖然著裙,但入面有黑色嘅Legging。

「你唔凍咩?」

「OK啦,呢啲好厚。」

「嚟啦我地行啦。」

海邊真的好多燈飾,無論係呢邊定對面岸嘅大廈,周圍都閃令令咁,我同佢兩個手拖手咁行,忽然覺得一切都好唔真實。

「你睇你睇,呢個好得意。」

佢地突然停咗係個攤檔前面,上面賣緊好多聖誕嘅飾品,阿嵐隨手拎起咗一個馴鹿角嘅頭飾。

「係咪好啱阿怡?」

「我又唔係細路……」

都未講完阿嵐就已經擺咗係我頭上。

「啊,好得意啊。」小琪忍唔住咁講咗句。

阿怡本身同小琪差唔多高,加上我嘅性格怕羞又細聲,我懷疑佢地唔會當咗我係妹妹咁嘅角色。

不過見佢兩個咁開心咁……算啦,陪佢地一日。

「嚟影張相睇下。」

佢兩個一左一右咁攬住我, 阿嵐舉高手機,我有少少緊張咁擺出笑容,跟住「咔嚓」一聲,我影咗人生中第一張嘅自拍照。

呢張相一影,就好似啓動咗佢兩個女人嘅天性咁,畀佢地四圍拉嚟拉去,影完一張又一張。

初初我仲好生硬,但去到中間好似變咗種反射動作咁,對住鏡頭已經會好自然咁擺Pose同埋笑容。

到咗咁上下,阿嵐終於問:「你地肚餓未。」

終於可以抖下,我地就入咗附近商場食嘢。

「啊~好飽好飽。」

唔知點解胃口真係比以前細咗好多。

「好啦,跟住我地落去睇頭先嗰幾間衫鋪。」

「仲行啊?」

「好早啫,嚟啦。」

我又畀佢地拉走咗。

佢地自己試之餘,仲搵咗好多件過嚟話好襯我,雖然真係幾好睇,不過我諗就算買咗都唔會著……

睇咗勁耐試咗好多件之後,佢兩個其實都只係一人買咗一套。

「我地去食甜品啦。」

已經11點幾,不過小琪仍然提議食埋甜品。

「啊……仲食。」

雖然我係咁講,不過去到之後仍然叫咗個大大個嘅雪糕泡芙。

「阿怡又話飽。」

「甜品……有另一個胃㗎嘛。」

「真係好,你咁食法都冇話好肥。」

「係囉,我又肥咗……」

食食吓佢地就開始傾女仔話題,雖然我唔係好搭到嘴,不過……今日真係過得幾開心。
劇情少左d 火花位。 。 。 樓主加油
個故似走甜多過少甜
樓主個「少甜」應該呃咗唔少人
無糖
支持
文啊
樓主唔好重寫會比較好
樓主唔好爛尾
重甜番外有機會寫,主線都係得個睇字
棄故
加油,都唔差既
幾好睇
多才甜都沒所謂,最緊要劇情不太平鋪直敘
終於諗起,交換身體有d似接吻狂魔山田。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞