(少甜)我同個TB交換咗身體

1001 回覆
178 Like 21 Dislike
5日啦
幾好睇
Live咗
一個禮拜無文
想睇文
第朝起身,眼矇矇嘅我望咗下手機,日歷顯示住「著校服」三個字,我先突然諗起,大鑊!今日係學校執正儀容嘅Deadline!

我即刻跳落床衝去衣櫃,係一大堆牛仔褲同T-Shirt底下終於搵到兩套壓咗係下面好耐,阿怡所講嘅校服,我拎咗上手,條裙就好似新嘅一樣,但壓得太耐所以有明顯嘅摺痕。

我企咗係度猶疑咗一段時間,到底自己係咪真係要著,不過諗到捉到一次就一個缺點,三次就一個小過,唔洗一個月我諗應該畀人踢咗出校。

死就死啦,我拉低條拉鍊,笨手笨腳咁由個頭開始笠落去,笠笠下我先發現,其實應該係要由下面套上去。

我企咗係塊全身鏡前,原來比想像中好睇,雖然啱啱瞓醒披頭散髮咁,但阿怡嘅五官其實好精緻,皮膚亦都好好,裙腳下係一對雪白嘅大腿,呢兩個月嚟,原來我已經不知不覺咁將佢嘅形象改變得咁徹底。

而且我仲留意到胸前白色嘅布料底下,隱隱約約透視到入面件背心,原來白色校服係真係咁透,難怪香港啲學生妹大熱天時都成日著住件背心。

差唔多要出發,我走出大廳,阿聰已經一早起咗係度食緊早餐,個死仔望到我之後突然噴晒啲牛奶出嚟,仲一邊咳一邊係度哈哈咁笑,望到呢幕我好嬲又好笑咁行前去同佢講:「洗唔洗咁誇張啊,拍戲咩。」

「哈哈哈哈,因為好耐無見過你咁著吖嘛,幾靚吖家姐。」佢一邊抹乾淨張檯一邊同我講。

唔知點解我塊臉忽然有少少紅,無理到佢,係檯面拎咗塊面包先同佢講:「冇你咁好氣,我返學先。」就出咗門口。

去到學校門口,原來已經係一遍哀號,男嘅畀人捉頭髮長、唔攝衫;女嘅畀人捉裙短,我急急腳咁係人群中穿插,陣陣涼風吹入裙底,每走一步都感受到大脾內則不停互相摩擦,我仲未習慣呢個感覺,不過都係順利返咗去課室。

一貫佢嘅作風,阿怡仲未返到學校,而且我踏入課室嗰一刻就開始感受到好多目光,大家吱吱浸浸咁唔知講緊乜嘢,不過我已經無理咁多,直接返埋位坐低。

坐低無幾耐,係我執緊書包嘅時候,甜美嘅聲音又一次係我耳邊響起:「阿怡早晨啊。」

我擰轉身,果然係小琪,佢今日扎咗個圓碌碌嘅髻,雙手放咗係背後,微微彎低腰咁望住我,佢真係好可愛,但我都克制住我嘅情緒:「早晨啊。」

小琪又同我繼續講:「你著校服咁都幾好睇吖。」

「係……係咩。」畀佢咁一讚,我有啲唔知點回答,唯有讚返佢:「你頭髮都扎得好好睇。」當然,係發自內心嘅。

「嘻嘻,今朝都整咗一陣。」見佢有少少怕羞咁笑,又整理咗一下個髻,忽然間佢坐係我後面,即係阿怡個位,掃咗一掃我今朝綁嘅馬尾:「你咁唔得架,頭髮長咗就要好好打理,我嚟幫你。」

小琪拎咗把梳出嚟,要我背對住佢,佢幫我解開馬尾之後,慢慢咁幫我將頭髮由耳根同額頭咁梳去後面,我頭皮間中會輕輕感受到佢手指嘅溫度。

「你啲頭髮好靚啊,唔乾又唔油,髮尾都冇叉開。」

「係咩……」

我依然諗唔到講咩,平時我都係就咁洗頭水洗完就算,邊識咁多,我淨係知我好享受呢刻,時間就好似停頓咗咁,每梳一下都係同佢最近嘅距離。

「搞掂啦。」

「之後你擰向我啦。」

我面對住佢,見佢細心咁用髮夾幫我將前面超長嘅劉海夾上去,我同小琪之間唔夠半個人嘅距離,佢甜美嘅外貌依舊,但多咗份認真嘅表情,我個心又再卜卜跳起嚟。

「嚟,綁好啦。」小琪拎出塊摺鏡對住我。

鏡入面嘅女仔真係幾好睇,原本雜亂嘅頭髮綁得整整齊齊,依家就好似一個斯斯文文嘅學生妹咁,阿怡嘅底子其實好好。

「嘻嘻,唔錯呢。」小琪笑住咁問我。

「係啊,唔該晒你吖。」

上堂鐘準時係八點響起。

小琪聽到鐘聲後,執好晒梳同鏡同我講:「我返埋去先啦,陣間先傾啦。」

「嗯。」我對佢揮揮手。

終於係最後一刻,阿怡匆匆忙忙咁跑咗入嚟課室,佢坐埋位後,我第一時間同佢講:「搞錯啊你,遲到就煩啦。」

「哈哈,下次會早啲架啦。」佢仍然嬉皮笑臉。

無幾耐佢就留意到我今日嘅衣著同髮型,仲用手搞咗我馬尾一下:「今日幾靚女喎。」我輕輕撥開佢一下:「咪玩啦。」

「我認真架,都幾啱你吖,你又斯斯文文咁,變唔返去都冇所謂啦,反正
你咪又係毒男一個。」

阿怡嘅說話雖然刺中我傷處,但亦係我首次有咁嘅諗法,唔通,變唔變返去,真係咁重要?
推,加速
有文,推
係文
係文

阿怡自己讚自己身體幾靚女
呢集好正
留名,幾sweet
yeah有文
阿怡概念圖

換身兩個月後(我)

雖然好似第一幅死魚眼好睇啲
你畫得好靚
甜呢
Live
新讀者留名
留名
小琪,本身參考咗我以前一個同學,同佢有六成似
依家咁嘅時勢真係冇乜心機遲啲再出
保重咁多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞