(少甜)我同個TB交換咗身體

1001 回覆
178 Like 21 Dislike
基鈕特戰隊
喺另一個故見過

咁快追到Live好灰
樓主加油!!
lm
支持樓主
就咁過咗一星期,雖然我同小琪表面上冇乜嘢,但經過見面時都不禁有啲尷尬。

我都冇諗過可以進展得咁快,唔通係女仔嘅感覺特別敏銳……我都冇做過啲咩,已經令小琪感覺到我想疏遠佢。

不過咁樣真係好咩?點解對件事好似冇咩幫助咁,阿怡仍然都係咁嘅態度,唔通係我諗漏咗啲乜嘢?

佢呢個人,由一開始已經係咁……好難觸摸,永遠唔知佢想點嘅,所有嘢都係佢想點就點。

壞事永遠接二連三,聽日係我最討厭嘅日子。

學校每逢過完年都會搞一次長跑,點解……點解要搞啲咁無聊嘅嘢。

啊……真係好煩好煩好煩啊,越諗我就越炆。

到咗第二朝,我去廁所嘅時候感覺到一股怪怪地嘅熱流,低頭一望,係染到紅晒嘅馬桶。

阿怡平時嘅血量都好大,通常有兩日我都會一直暈下暈下咁,但今次竟然暫時無咩唔舒服嘅感覺,如果係咁,今日個長跑就無藉口避開了。

不過至少可以直接著住PE衫返去,唔洗再著裙。

返到學校,明明已經初十六,但周圍掛滿晒紅卜卜嘅飾品,仲有人打晒鼓,搞到好似初一咁。

去到課室門口嘅時候,咁啱遇到小琪要出嚟,我就係門口同佢遇到正。

「早晨啊……阿怡。」

「早晨……」

我讓一讓開咁畀佢出嚟,佢低住頭咁就去咗廁所方向。

其實諗深一層就好似有少少奇怪,所有嘢都發生得好自然咁,雖然係我刻意同小琪保持距離,但佢亦都好似配合緊我咁。

就好似……事先知道我會咁做……

「各位同學,我地準備落去啦。」

都未返到埋位,就已經要提早落去,我只可以離遠咁見到阿怡企起身,睇佢個樣,我索性都係唔走上去,反正佢都只係會懶懶理。

只係我一直都諗唔通,點解呢件事會令佢咁介意……希望我會搵到個機會捉住佢嚟問。

女仔出發先,因為路線比較短,算係不幸中嘅大幸。

我同成班女仔係操場企埋一堆,可能因為太迫,我開始覺得有少少唔舒服,唔係好抖到氣咁。

小琪係隔離見到我咁就埋嚟問:「冇嘢吖嘛……」

「嗯,我冇乜嘢……唔係好夠瞓啫……」

估唔到咁樣佢都係咁關心我,我越嚟越覺得自己罪業深重。

大家同一時間出發,理所當然我越跑就越慢,一來係因為我討厭運動,二來其實阿怡嘅體力本身就唔係好夠。

唔經唔覺咁去到中段,原來我地已經係隊尾嘅位置,就連男仔都就快追到上嚟。

呢個時候小琪係側邊對我講:「咁我行先啦……」

我點點頭,「嗯。」

佢越過咗我之後,背影就離我越嚟越遠,最後到完全睇唔到。

我係度唔開心啲咩,本來就應該係咁,我唔可以一直畀佢關心錯人,因為我同佢本來就冇機會。

只不過,個心咁真係好唔舒服……

唔係,係成個人都好唔舒服,突然間一陣暈眩感湧咗上嚟,四圍嘅景物都好似旋轉緊咁,果然真係唔可以亂撐……

只不過真係暈得有啲誇張,非常之唔正常嗰隻,隨時可以暈咗係度,一直以嚟都未試過。

我即刻停低咗係度,不停咁喘氣,心跳雖然平穩返,但係暈眩感無消失到,仲越嚟越重。

我諗我唔得啦,連行埋搵嘢扶住嘅時間都冇,我成個身一瞬間就開始向後跌……

但係係掂到地下之前,突然間有人係後面接住咗我,佢隻手緊緊咁握實我右邊膊頭,我微微咁擰轉頭,想睇下到底係邊個。

係我!?唔係……我連意識都開始咁模糊,應該話係阿怡先啱,佢係後面追咗上嚟?

「喂你點啊?」

「唔知做咩……好暈。」我有氣冇力咁答,「扶我埋去一邊先啦……」

佢將本來握住我膊頭嘅右手慢慢移到近腰嘅位置,我以為佢要扶我起嚟,但係好快佢連左手都晾住我隻腳,我順勢就咁畀佢抱咗起嚟,而且仲要係公主抱。

「傻咗啊?你……你做乜嘢?」

「帶你返去學校。」

我不斷咁想推開佢,但根本無多餘嘅力氣,「你叫老師好唔好,呢度畀好多人望住。」

就算呢個係「我」,畀佢抱住都個感覺都係好GAY,我接受唔到……而且真係畀人望住,到底佢做乜,係咪當自己拍緊戲……

「喂啊!」

「唔好嘈,我掟你落河吖啦。」

痴線,咩人嚟㗎,一直以嚟都係完全係蠻不講理、自把自為、想點就點、懶Cool、自戀集於一身嘅怪人嚟。

「你好放開我啦,我自己行返去,我完全唔知你想點,你放開我……變態、白痴……你到底諗乜嘢。」

我一次過豁晒出去咁鬧佢,亦不停咁樣掙扎,不過因為太細聲同軟手軟腳,根本一啲用都冇。

「我鍾意你。」

「咩……你講咩話?」我以為自己聽錯。

「我話我好似鍾意你。」
有文
加油

有文
live 左
終於有文
キタ━━━━━━(゚∀゚)━━━━━━ !!!!!
男女主角終於有翻啲交流。
阿怡好型
加速
好想繼續睇!!
鍾意自己

Btw小琪應該以前都有追開女主,但係俾女主避開咗
比自己屌
加速
新手故黎睇算係唔錯
キタキタ ドキドキする^_^
樓主去左邊度????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞