(少甜)我同個TB交換咗身體

1001 回覆
178 Like 21 Dislike
有文了
live左
live 左
留名樓主加速
live
lm
嗰日開始我好努力咁搵有啲咩變返去嘅方法,當然網上啲嘢都係九唔搭八,但我地每日放學後都會逐一試下,該試嘅都試咗唔少,係差在未搵條樓梯一齊碌落去咁解,阿怡本身就唔多上心,依家就連我都開始慢慢放棄。

於是日復一日,我地交換後已經有兩個月,日子都尚算過得去,學校嘅生活都係咁,上堂、落堂、上堂……唯一唔同就係因為我地呢個狀況,所以我同阿怡變得好Friend,放學後大家都要走一段路先分開,而且無所不談,只係由最初研究點換返去,慢慢變咗傾啲無關痛癢嘅嘢。

先講阿怡,佢入咗籃球隊,所以有時放學佢會走咗去練波,仲曬黑咗少少,以往我排骨仔嘅身型都畀佢練到壯咗個圈。見佢同籃球隊班隊友Friend過打Band,係班上又變得健談咗,變到完全唔一樣。

而我……其實冇咩好講,完全唔鍾意運動,得閒就打機,生活同阿怡完全相反,間中照鏡睇到自己皮膚越嚟越白,頭髮已經掂到膊頭,因為我懶得剪,所以平時都係綁埋一扎就算。

朋友除咗阿怡都係零個,如果阿聰都當係,即係阿怡個細佬,咁都算係有一個,有次我見佢卡關嘅時候,幫咗佢一下,我地慢慢變成傾Game經嘅朋友,當然係旁人眼中其實係姊弟。

某一日放學,阿怡又走咗去練波,平時我會係課室邊做功課邊等佢,再一齊走,但今日無功課,我走到窗邊望向操場,心諗不如今日落去睇下佢練習都好。

我坐係觀眾席嘅一邊,望見阿怡跑跑跳跳嘅身姿,雖然本來係我嘅身體,但多咗幾分陽光嘅氣質同自信,咁啱有幾個同班嘅女仔都坐咗係附近,我偷偷聽到佢地講嘅嘢。

「喂,你地覺唔覺莫子明好似靚仔咗咁。」

「有少少喎,以前好似薯仔咁架嘛。」

本來聽到應該好高興嘅說話,依家覺得心裡好不是滋味,就好似我細個睇過一集叮噹,大雄同靜香又係交換咗身體,不過大雄仍然係做乜衰乜,呢刻嘅我完全明白佢嘅心情,個天話你知一個血淋淋嘅事實,無論你變成邊個都只會係一樣。

我一邊睇練習一邊自我沉淪,察覺唔到身邊有人行緊埋嚟,一把甜美嘅聲音輕輕咁問我:「Hi,我可唔可以同你一齊坐啊。」

我抬頭望望。

係小琪。
幾好睇
lm
快啲出
其實唔差,幾正既題材
幾好
Lm先
Lm
Pish
屌,live咗
live
留名
支持樓主
lm
好睇
G chi
交換身體身體啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞