[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》3

1001 回覆
191 Like 2 Dislike
等緊你個故事啊 @Maradona
希望angel冇後悔
都係嗰句「他永遠變了一幅畫 你只需要間中掛起他」
想虐心嘅會推介at17嘅初戀/never been kissed before

表示期待Maradona嘅故仔
更期待jessie放唔同角色嘅示意圖
後!
(喺呢度我會稱呼她為Chole)

又過咗一年
陰差陽錯之下,我老細掉咗我去Chole身處嗰個department,佢就成為咗其中一個senpai..
好自然地我哋就傾多咗

嗰陣佢有幾個追求者... 一個拍咗幾年之後分咗手幾年但係仲死纏爛打,另外兩三個專業人士
我哋幾個同事成日笑佢,話今晚邊個又約你啊
不過要知道佢唔係一個鍾意attention嘅人, 反而佢唔係好想傷害人哋嘅 feeling 所以唔會點樣say no

同一時間,我同ex 開始疏遠(依家我都唔知係咪因為有第三者,不過我知道我同佢散咗之後佢好快又拍拖... I digress)

如是這,我地開始交換意見. 每次佢出完街之後就會一齊做分析

你哋梗係會諗之後就一帆風順啦⋯⋯nah
Chole 通常為人善良,和藹可親...但係嬲起上嚟連老細都驚咗佢 (佢嘅「西面」可以係首屈一指) 同埋可以係非常,非常硬頸

不過,小弟都係

話說有一日,我哋唔知講啲乜講到大家都唔開心....佢又唔認輸我又唔清楚
結果冷戰左三個幾月

係整整三個幾月冇傾過計當大家透明

嗰陣仲要坐係佢對面,擰過頭就見到 大家都奇怪點解我同佢好似冇乜偈傾

咁點收科?唔係好記得lu...可能我哋大家都開始攰(當人透明都唔容易㗎)最後咪由hello開始傾番計,當一個a new beginning....不過好得意,自從呢次之後我哋嘅話題反而多咗,同埋深入左。
直到呢一日我都唔係好明點解會咁。 我知佢係獨生女, 自幼萬千寵愛與一身...唔通平時冇乜人敢頂撞佢?

由傾偈,到食飯,加睇戲,出去玩(有一次揸三四個鐘車去一個方圓百里之內都只係水到膝頭嘅沙灘係佢最難忘嘅其中一次)
.....就係咁,我哋就開始咗一段半地下情

半地下,係因為公司冇人知道

不過仲有一個難關 - 父母關
獨生女,學霸,加上senpai... 冇咁順攤嘅

————-

聽日就講完lu. 睇完我9up 就快啲叫Jessie出文啦
你講果個人係咪已經成為過去
咁乖
據我所知已經出發咗
聽下都開心
要D時間度度,希望大家會有耐性等我
等嘅期間我會係Ig出下其他文,希望大家會繼續睇我寫嘅野
好開心我寫嘅野可以影響到人,加油!我得閒都會去睇架!!
Maradona故仔好睇!
示意圖今晚出好無
暫時搵咗Angel、Jacky、Raymond、Alan、James、Kay(用返上次嗰張),但搵Jessie真係好高難度(上次嗰張大家話好老)仲有無邊個想睇(應該無啦
咁快完仲諗住你可以出返個三五七日
一陣打Alan番外,Jessie會出場,大家期待嗎
想睇埋James媽媽,Jessie 媽媽仲有傳說中好靚女嘅Hannah
Alan
期待Alan同Jessie 之後會點
佢哋會唔會好尷尬
我諗jessie好識做嘅 唔會特別做啲咩令alan難堪
只要alan唔好再衝出嚟柒就得
可能好俾心機考入左大學 但佢地唔會一齊到
咪係,唔好污染呢度
就咁睇只係覺得Alan有好感
唔知會維持到幾耐
Alan都講過係因為Jessie好有心咁幫佢慶生所以開咗鍾意佢
好多人都係咁,好容易人地對佢好少少就鍾意人但冇諗過人地對個個都係咁
不過Alan都幾sweet,平時計到盡都會特登買Jessie鍾意嘅野比佢食,又會係咁翻pt買野比Jessie
好cute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞