[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》3

1001 回覆
191 Like 2 Dislike
估就估到James 同Jessie 會分手 但估唔到會有Hannah 出現囉即係點呀
我都想知K哥同James 絕交未
究竟Hannah 係幾時出現㗎
Hannah之前有冇出現過?呢個名好似有少少印象,但係又醒唔起係邊到睇到,唔通係我記錯

捱通頂煲咗成晚,點知結局突然變咗獨家試婚前試愛之十分愛,笑到痴線

Btw樓主可唔可以出個後傳,交代返哂故事入面嘅角色後來點同現況如何
hannah係樓豬同james嘅中學靚女同學,有男朋友,不過james好似都有啲嗒佢糖,應該係未追到樓豬之前有暗戀過hannah,呢件事後來angel講咗畀樓豬聽,所以樓豬唔鍾意james同hannah有任何接觸/聯絡。
原來如此中學靚女同學我剩係記得joey,得閒再去睇返先

我記得joey係咪有講過佢扮鍾意james,然後james冇直接拒絕到,其實係咪由呢個位已經舖墊咗james係一個冇定力嘅花心賤男kay、joey、jessie、hannah,鍾意咗一堆女
搵到喇,原來Hannah係第二十章(上)入面話俾James知香港邊度有睇楓葉嗰個女仔
樓主咁結尾即係故事又再重覆,最後係散咗

「不過就算你嫌棄都無用架啦,我都係會癡住你,唔會比你離開我。就算你真係要走,我都會等你返黎」
曾經都聽過... 祝你健康快樂
男主真係唔死都冇用
Jessie依加點呀
樓主喺ig講過依家嘅感情狀況係單身
大家唔好再追問啦
畀同一個人傷害咁多次
冇咁容易pick up翻嫁
Btw希望樓主可以繼續岀Angel同Jacky嘅翻外篇
想知佢地經歷咗啲咩
如果最後係真既 分得好 樓主加油
可唔可以推多次樓主ig呀?thx
搵唔返
第一頁有呀
我都係覺得佢係
讀後感

個故好好睇,筆功深厚,情節冇冷場...出得場嘅characters 都有purpose. 多謝Jessie令到我喺連登睇嘅第一個故留下個咁深刻嘅印象
記得copyright the script, 唔好俾人攞咗去拍戲都唔知

至於ending...

雖然大家都話James係中央暖爐同埋實會再犯錯... 經過呢種刻骨難忘嘅經歷,我覺得佢應該會小心好多 (Maybe I’m giving him too much credit? But I really believe it)

最後Jessie post 左D相出嚟....如果佢同James唔係喺埋一齊嘅話我覺得佢唔會咁做 (出埋相,會俾佢起到底喎⋯⋯又想話俾佢聽我好掛住你啊? not cool...)

好啦留返俾Jessie自己解
show us the real epilogue!
打到咁 無相james都知係佢卦
不過就係個post打到仲好愛好愛james
所以我覺未散

如果單身,只會愈打愈傷心
如果同左第2個一齊,新男友唔小心睇到都大獲,發覺自己女朋友仲好掛住個ex
好似喺chapter 20 講過係James個Frd
150個正評會有角色示意圖大家快啲正評
原來係咁 唔怪得Jessie咁唔鐘意啦
記憶中好似靚女同學叫joyce喎
不過James hurt得Jessie 應該太深
佢哋冇機會會一齊返不過Jessie 仲好愛佢
呢個結局好心痛
Jessie ig有新post 暗示曬
男人真係唔信得
當初係James 追Jessie 返黎
然後係Jessie 愛佢多過佢愛Jessie 嘅時候唔要佢
祝佢早日變浦儀
係咩?唔通我搞錯咗joey同hannah?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞