[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》3

1001 回覆
191 Like 2 Dislike
Agger
之前都未覺 但睇到食韓燒嗰章就開始覺得jessie好港女
不過可能因為jessie家底唔錯掛
小女都係hku 不過唔覺得畢咗業之後會幾有錢 畢竟學位都貶緊值 而且難聽講句香港有冇未來都唔知
加上屋企不嬲窮 成年後都冇再問過屋企攞錢 半工讀咁繼續生活
冇得食m記、買淘寶之後簡直生不如死
唔明點解百幾蚊件T啲人都買得落手 可能真係畀淘寶縱壞咗
好希望有人整個港版淘寶
愛一個人嘅巔峰係為佢犧牲
其次就係放開手 俾佢尋找更好嘅
Respect

我之前估呢個會係sad ending... 不過因為James呢一段剖白令我覺得覺佢地最後都係一齊

我諗下一章,過咗一段時間...Jessie會同佢阿媽心平氣和咁坐低傾. 阿媽會睇得出個女係成熟而放手

篇文話 Jessie 「準備舉白旗」...即係未舉
然而,Jessie氣的不是James,而是這頓飯,她實在不甘心自己竟然花了這麼多錢,吃了一頓垃圾,不僅浪費錢,還浪費了她寶貴的卡路里。
終於揾到有人係同我一樣諗法

Btw篇千字文真係見到啲字都覺得痛
屋企人唔支持朋友又唔睇好,hku同ive差距太大又硬係有啲心結係度,就算自己唔介意都會比其他人講到介意,真係好辛苦
宜家衫喺Codibook買 韓國嘢應該ok d款好靚料都幾好

仲有YesStyle 佢會有國旗仔show咩國家貨 可以睇下係咪中國制
亦都有一d直程係香港brand 我諗都唔係藍
買完1次嘢寫comment升會然 多折 有d嘢幾平幾抵買

食方面真係多d自己煮

有錯屌細力d
有 但要等 我上年買 買夠500定唔知幾錢有免運
我見都唔少人用g-market 但我麻麻
其實以前賣鞋賣衫嗰間spao我都幾鍾意 可惜無咗
衣著冇研究 因為冇錢買
不過食方面自己煮真係好抵屌
你會發現出面70幾80蚊嘅一碗拉面或意粉
自己整最多用50蚊 仲可以整多餐

窮撚學生的悲哀
不過真心 如果係做到足 一田citysuper惠康都唔去 有d人都真係會好唔方便
好彩仲有aeon
其實黃店我唔覺得貴 yellopenrice嗰d高級餐廳 都十分之良心價
希望最後jessie可以搵到幸福
千字文睇到好心up
咁樣分開只會令james同jessie對對方念念不忘
ive又如何 學咁多位講行行出狀元
係要跨越自己嘅心理關卡難
茫茫人海搵到個同自己夾又supportive嘅伴侶係好撚難得 咁就放手 會後悔
「反正我也只對你有反應」
收皮啦,屌完Kay先講呢句

一路睇到千字文喊到傻
諗起以前ex都有講過以後仲愛會一齊返呢D廢話
但睇樓主既故事
我真心好希望你地最後真係一齊返
佢真係成熟俾到信心你同屋企人
好想Jessie你幸福
睇完最尾又對James多返少少好感
至少睇得出佢唔係虛情假意
睇得出男主角有悔意,人都有年少輕狂既時侯,如果之後生性都唔會配唔起女主
唉屌睇撚到喊
James真係 唉
點解要因為世俗放棄一生中最愛
一定會後悔。
James篇千字文
諗起阿牛

https://youtu.be/tb8vhIGUbpA
有著呢啲老母真係喊三聲
我覺得樓主呢d老母好正常 根本係周街都有呢種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞