「2070年的香港」《Vicarious》

703 回覆
94 Like 5 Dislike
1點
過了幾天,是時候要做任務了
總不能在別人家基地白吃白喝,對吧

我換上了戰鬥裝備,帶上了面具
一出門口碰巧撞到雪兔

「喂 臭狐你要去出任呀」

「係呀 明知故問,唔通我cosplay咩」

「死𡃁仔咁串呀,唔好唔記得姐姐我大過你架!」

雪兔用手箍住我的頭,拉低我整個人並不斷輕打我的頭部

「痛....痛....痛...我投降我投降」

「哼...知驚啦咩!」
「你係到等我一陣!」
雪兔說完便回去了她的房間

等了10分鐘左右,雪兔換了一身戰鬥裝備出來,並說
「我地一齊去啦,我都有一段時間冇做嘢」

然後我哋兩個就一齊行去情報中心報道
出住半篇先 主要係方便我分段
正吖🤤🤤,好耐冇追更追更追得咁急
巴打表情L?
補充返先 可能有嗰位有bug

赤狐父親離開左組織後,係以助教/顧問嘅身份幫組織訓練新人,並唔係完全隱退
呢個係我嘅疏忽

Btw其實我本來想搵嗰地方寫下嘢練下寫故 估唔到咁多人話好睇 多謝各位支持
好好睇 巴打加油
情報中心「任務板」前

「喂,不如我地一齊接呢個呀」
雪兔指向「任務板」的右上角

「任務板」是情報中心最多人使用的地方,因為情報人員一般會把任務資訊簡介貼在這一塊壁板上,而戰鬥人員則會過來把有興趣做的任務取下來,並交給情報人員就可以進行任務。

我順著雪兔所指的方向望去

任務目標:搶劫軍火

時間:凌晨3點

地點:中港碼頭

目標人數:未知

危險程度:四星

簡介:情報顯示,警察將會和解放軍於尖沙咀中港碼頭交易一批重火力武器

報酬:共50000 V幣、交通工具換領卷兩張

建議人數:2-5人

V幣是精英以下的人士於基地生活必需用到的貨幣,因為基地總不能養活太多聞人,因此精英以下的手足,日用品都是要用V幣購買,當然價錢並不貴。而我和雪兔都是精英,不需要用到V幣,所以相信她看中的是交通工具換領卷

「你想換車呀?」

「嗯嗯!我想換部電單車,唔洗次次出任務都跑咁遠!」

「好啦!」

然後我們便撕下了任務,前往了情報中心櫃枱
就凌晨三點 有冇未來巴絲住中港碼頭附近去睇睇係咪有隻狐狸同埋兔仔係度
LM
好睇係少有勤力既作者
好吸引 可以用個故整隻mmo rpg
諗起都正
多謝咁多位支持
冇你地我都唔會有咁大動力寫落去
感激
明天作者做廢青 全日更新
好勤力,我完全做唔到
禮服蒙面俠?
2070年仲有廣東話
十卜
唔係係0615
寫故事係我嘅興趣所以先咁大產量
遲啲會解釋點解香港仲有廣東話同埋點解冇乜未來科技感
做埋份assignment 開始出文
赤狐一定好專一

(其實因為雪兔外表原型係女友大人 佢話我敢寫赤狐花心就死梗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞