「2070年的香港」《Vicarious》

703 回覆
94 Like 5 Dislike
4點出文 有人4點前估到嘅話
我比嗰角色佢創作,之後加落故事度
(只限一人)
劈唔入喎 咁高防
射煙落個口度
唔通毒死佢?
有CD-ROM 巴打答啱左
因為有人答中左
所以提早出文
今日嘅文出完

夜啲出嘅就係補文時間啦
經常性自閉推post
加更第二篇(尚欠11)

「呼....呼....」
我大口大口地吸著空氣
腳傷好像因為剛剛跳下樓梯而變得更嚴重....

就在這時,有兩名西裝人分別於前後把我包抄

其中一個左眼有一條長傷疤並帶著墨鏡的西裝人,他的氣場十分強大,發出來的氣息甚至比強化暴走後的「鋼」更強,另一個則是一名女性,買墨鏡西裝人看了看那具焦黑的屍體,向我說

「一個普通人竟然可以打贏一個強化後嘅生化士兵,睇嚟有需要捉去研究研究....」

「你叫咩名...」
傷疤人托了一托他的墨鏡

「你打得贏我先算....」

「嘖嘖嘖....咁冇禮貌嘅,唔怕話你知,我叫「雷」,係生化部隊嘅隊長。」

他脫掉手上的手套,並開始磨拳擦掌,磨擦中閃出一絲絲的電流,並傳出霹靂啪喇的聲音

「我仲有一個花名....」
他邊說邊露出一個扭曲嘅笑容

「就係「電鰻」!!」
他用帶有電流我拳頭向我打過來,我馬上向左側身躲避!

左臂被他的拳頭輕輕擦過,頓時感到麻痺不已

這個人.....好難對付.....

「如果你乖啲俾我捉住,我包你可以冇咁痛!!」
他不停地對我使出連環拳,我憑著動態視力不斷左閃右避,但他的速度卻越來越快!!

他對著我面門使出一記左拳,我彎腰一避
他的拳頭正正擊中另一位女性西裝人的頭部,女性西裝人馬上被打到「爆缸」,更因被強大的電流直擊腦部而電昏了過去,恐怕兇多吉少!

「雷」並沒有理會女西裝人的死活,而是繼續向我攻擊

「乖乖地俾我捉住!!我要送你去俾博士研究!!」
女狗被爆缸
我嗰故有冇讀者睇梗
Pokemon
樓豬好貼近時事
即刻出Meme
https://www.shikoto.com/articles/204247.html
正式登陸紙言
以後會同步更新
抽下水啫
咁好笑嘅事 唔係唔出呀
今日啲文好似肚痾咁出左勁多

聽日繼續keep住
我睇緊㗎,樓主加油
有 睇緊
加更(第3篇 尚欠10篇)

「雷」的連環進攻令我沒有反擊的空間,只能不斷地躲避著他的攻擊。

看到剛才的女西裝人,我明白到,只要中了他一擊便足以玩完

我不停地左閃右避,但「雷」的攻勢似乎並沒有絲毫減慢的跡象,使我暗暗叫苦....

「咁識閃.....睇嚟要用呢招....」

「雷」突然從他的衫袋中拿出了一堆鋼珠
他把鋼珠通電後,把密集的鋼珠向我擲來

「睇下你點避!!」

我本打算用時雨把擲來的鋼珠格開,但是鋼珠數量實在是太多,鋼珠命中我身體不同的部位,令我不禁因痺痛而單膝跪下....

「你已經走唔甩啦!!」
「雷」慢慢地用手靠近我,他手掌觸碰到我手臂的一剎那,全身傳來電流通過的感覺,並馬上傳來陣陣刺痛......隨即便是強力得麻痺感....

「Ahhhhhhh!Ahhhhhh!Ahh!!」
我只能透過大叫來減輕自己的痛苦.....

「幾好忍耐力呀!咁都未暈」
「雷」話畢加強了電流的強度

「雪......兔.......」

赤狐勉強地吐出了兩隻字後,便眼前一黑昏了過去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞