「2070年的香港」《Vicarious》

703 回覆
94 Like 5 Dislike
我和雪兔一直跟隨著他們到達遊樂場,途中還差點被他們發現

「Babe,你覺得佢地會做啲咩...」
雪兔向我問道

「唔知呢,睇曉日傻下傻下咁應該唔識好似我咁浪漫喺摩天輪錫你...」

雪兔回想起我表白那天,心裏一甜便幸福地笑著,這傾城一笑直擊我的內心,使我不禁抱著她來親。

雪兔輕輕地推開我
「喂也,我地咁做好易俾佢地發現架...!」

「係喎,我都一時唔記得左我地跟蹤緊佢地....哈哈..」
我傻傻地摸左後腦勺

「傻瓜....」
雪兔偷偷捏了我手臂一下

我回應她,捏了她的屁股

「啊!!!!」
雪兔被我突如其來的偷襲嚇得叫了出來

周圍的人馬上望過來,包括依蕾和曉日,我和雪兔馬上掩嘴躲起了

「頭先你聽唔聽到把女仔聲?」
依蕾問曉日

「有.....把聲好似好熟....」

「係....我都覺...」

會唔會俾佢地發現呢.....
我和雪兔都十分緊張
好耐冇出文 慢慢加返長啲文嘅字數同埋會更多少少
推返嗰進度

Btw

侵侵好波
文呢?
淆淆地 我再寫落去會唔會俾人拉

Btw 今日有文
這時,一個身穿小丑服的工作人員拎住一大堆氣球經過,一班小朋友蜂擁而上,分散了他們們注意力。

「嘩,好彩啫....差啲俾佢地發現呀...」
雪兔有驚無險地說着

「我覺得佢地兩個好大機會一齊...」

「係呀,佢兩個啲舉動好close」

我們福爾摩斯上身,推斷著他們二人的關係

我們繼續於人來人往的遊樂場中並肩而行,到處都寫滿著我和雪兔相愛繼而相戀的回憶。走著走著,我們又回到了那幸福的摩天輪。

「你仲記唔記得你喺上面同我講過啲咩呀?」
傻呼呼的雪兔依著我的膊頭,甜甜地問道

「記得,點會唔記得,我話過你以後都係永遠屬於我,風吹雨打都唔會分開呀嘛!」

「嗯嗯...!算你喇!」

「不如我地上去呀!」

「但係.....」
還沒說完,雪兔便扯著我的手,拉著我到摩天輪

「我地唔係要跟住佢地咩....」

「係喎.....」
雪兔傻呼呼地吐著舌頭
「一時太開心唔記得左添,嘻嘻」

我掩著眼睛無奈地嘆了口氣
下 冇喇
文呢
呢排啲靈感好似便秘一樣
屙唔出
對唔住咁多位讀者 我辜負左你地嘅期望
樓主加油,吾洗急,吾好棄故就得
加油加速
唔緊要 等你
唔洗對唔住,會一直咁等你出文
新讀者留名
樓主去咗邊
搞緊升學啲嘢 搞完會出返
樓主諗住去邊度讀書
TW
加油樓主
實驗室同IS-14都好有趣,搞到我心郁郁想響自己個故追加設定
我保證一定唔會爛尾

Btw最近開始有返少少靈感,可能因為搞掂哂啲嘢 壓力細返好多
嗰post過左咁耐應該推唔返上熱門
睇下仲有冇緣有新讀者啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞