「2070年的香港」《Vicarious》

703 回覆
94 Like 5 Dislike
想問樓主今晚會唔會再出文
可能出多一至兩篇
辛苦曬樓主
好感動,有光復香港元素既未來小說。推!

建議:2070好似離地D,如果2020父母是青少年,阿賢2070年22歲,父母成50幾歲先生阿賢出黎?如果Set係30年後,大約2050會Make sense 少少

主角出生係2047之後的話,香港已被內地政府全面控制,沒有任何的自主權可言。相信2070年香港人已經完全同化為中蟈人,沒有任何掙扎的能力,期待你在之後的篇章解釋地下組織如何發展和存活。而阿賢在這個人人自危不敢噤聲的社會環境+父母的反極權教育下長大,內心有哪些矛盾?對世界的認知如何?這一點需要更細膩、合理化的著筆。
多謝絲打願意打咁多字比建議
係度解答返先
前面有講過
V先係當年抗爭嘅一代(當年佢被捕$
佢大約70幾(因憂國憂民而看似比實際年老)
至於赤狐父母我仲未詳細交代佢地嘅背景
但你可以理解佢地係抗爭後嘅第二代香港人
而赤狐雪兔己經係第三代

而點解香港仲未完全赤化,我有略略帶過話2020武肺肆虐全球 令全球人口銳減 中共唔得閒理香港

70年嘅香港係點出現同埋背景我係會係未來詳細著筆(因現時赤狐主要喺地下行動,Vicarious仲未便好準備地上化,所以冇喺呢方面有詳細著筆)
而Vicarious又係點係監控下發展存活,我並未詳細深入咁寫出嚟只有前面略略帶過,未來隨住劇情嘅推進會陸續解說

呢到亦都多謝多謝絲打嘅支持
多謝巴打解說!加油啊💪
格鬥系
迷糊間...我看到曉日也同樣被人抬了出去
然後,我和他也被打了一支麻醉針。
我再次失去意識.......

我再次醒來,發現自己被綁在手術枱上
全身除了眼睛任何地旁也動不了,應該是麻醉針的效果....

「哈哈,今次呢批素材唔錯!」

我聽到有人在我旁邊交談....

「啱呀....呢批素材睇落有鍛煉過,成功率應該會高啲...」,有一把女聲回應著他

我用盡全力想看看交談的人的樣子
但卻完全動不了.....

「時間差唔多啦!」
一位地中海、帶著眼鏡的男人這時走到我面前,他張開嘴巴,露出鑲有一隻金牙的口腔。

「呢個實驗體身上帶有IS-14基因?」

「係呀博士!呢份係佢嘅詳細報告」

「唔該你 依蕾!果然係我嘅得力助手」

依蕾.....?!

「小意思啦 博士!」

「我去準備下先....帶有藥劑基因再被進行改造嘅結果會係點呢!有趣有趣...」
金牙博士帶著詭異的笑容行開了

依蕾走近了我,她是一個大約接近20尾的女人....

佢想做啲咩.....

依蕾把嘴巴貼近我的耳邊....輕聲地說

「手足,唔洗驚.....」

我用力掙大眼晴作回應

她是怎樣知道我是組織的人....

「等陣你會接受改造手術.....」
「成功後我嘗試協助你逃出去...」
「手足...你要撐住呀...」

我作不了任何回應,只能不斷地眨眼....

「準備好啦....!」
金牙博士的聲音再傳來

「手術開始....哈哈哈哈」
大家想赤狐覺醒咩能力
類似快銀?
影分身
閃電俠
整多粒螺旋丸
識硬化 變甜故
咁佢本來都識局部嘅
再硬啲
變金木
持久力增加

搞到兔兔不要不要

金牙博士拿著針筒慢慢向我步近
,並露出了一副變態的表情,而依蕾這時也離開了手術房

唔好行埋嚟....唔好行埋嚟呀!!!
我只能於內心不斷吶喊

「好好享受下....」
金牙博士再次露出他那詭異的笑容

他把針筒插入了我的左臂,我感受到了藥劑正慢慢注入我的身體

「啊呀呀呀.....呀呀呀呀啊呀呀啊!!!」

從左臂開始傳來極巨大的痛楚,並瞬間蔓延到全身,劇烈的疼痛使我突破了麻藥的限制,我不斷地流出痛苦的淚水

「啊呀呀呀!!啊呀呀呀!!」

金牙博說奸笑著說
「我加強左對你嘅藥劑!所以你嘅痛苦應該會係正常嘅五倍!!睇下你內裏本來就有嘅基因會唔會抗拒新打入去嘅藥!哈哈哈哈!!」

我要殺左你!我要殺左你!

「啊呀呀!!」

全身的血管都好像在撕裂著

「好好聽嘅叫聲.....叫多啲...叫多啲....」
金牙博士聽著我痛苦的慘叫竟然勃起了

「啊呀呀呀!!」

我不斷地用指甲刮著手術台....卻無法減少我的痛楚,指甲因我用力過猛而脫落,但卻比不上藥劑所帶來的痛楚絲毫

「殺左我.....殺左我呀!!啊呀呀!!」

全身不斷傳來如同被上萬隻子彈蟻同時釘咬再被火燒著的感覺

「好好聽嘅叫聲....」
金牙博士正套弄著他那短小的陰莖

「我要殺左你!!!啊呀呀呀!!!」

疼痛繼續不斷遍布全身
並且越來越劇烈
甚至不能用文字形容
巨大的痛楚使我痛得昏了過去.....
樓上嗰篇係加更嚟 差大家8篇
死gay閪
每20正評加更 5篇
IG每30 follow 加更3篇

@moujyut

現時欠文數
8篇

多謝各位巴絲支持,你地就係我嘅動力
有冇咁快 你mon實架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞