做咩又搞程班長……

824 回覆
455 Like 11 Dislike
我講阿字頭果個垃圾page
可能真係啦⋯
其實影下店入面咩樣,出個PO澄清
加上好多人都話從來無見過啲咁嘅嘢
謠言不攻自破
- 旁觀者處理角度

但228真係好恐怖⋯一生嘅傷口嚟
仔搵老豆admin又係柒嘅
宜家最成功嘅就係個引戰page
睇你地打生打死,自己全身而退睇戲
一係迫初初講嘅人 甚至admin正式道歉 總要搵人認頭架喇
而程班長可以接受道歉 唔好繼續開火
唔想做落去唔開心都無辦法 但唔希望因為咁怪罪全香港嘅同路人
關香港人撚事?個人言論不代表我
昨天是由客人將看到的貼文轉來給我;那是個有2.5K流量的telegram公開貼文內容是極為離譜對我的侮辱;其實只要是正常人ㄧ看就可以判斷出絕對是攻擊我的惡毒假訊息。因為內容太可笑!太戲劇。

唔緊要啦,冷靜落黎,依間舖頭成日都有流言蜚語,日撚日都有人搞佢地

都唔知係咪有人眼紅佢地
呢3,4年爭議都無停過
畀人屈會嬲,要人道歉澄清原來係一件好難睇嘅事?
「為咗件事唔好咁難睇」粒聲都唔出,咁譚德塞老屈台灣人身攻擊佢,台灣都唔應該出聲啦?
blame the victim 對件事又有乜好處?
所以話呢d group 同page真係好危險
就係初初講嘅人甚至admin都唔道歉,仲要懶係黃就大晒。
係成件事好難睇 唔係程班長一方
解決方法樓上講咗
睇下 #546 同 #548
依家個Channel就係咁
學你咁講,一個黑警做錯事,都唔代表警隊有錯wo。
咩叫香港人,咩叫共同體,你自己諗清楚先出聲啦
搵交嗌。 你要咁諗我都無辦法
你想食花生你嘅事
難睇就難睇,唔通今日係咁,下次都係咁,每一次都話難睇唔改善。
做一個Post 既 Channel,唔Fact Check已經係大罪,好彩個Channel少人組,如果有其他手足Channel Forward,何止難睇。
要程班長開心番降下溫先
希望佢睇到個POST知道大家都撐佢
同埋唔好再亂咁捉鬼
第日寧願多個偽黃都唔想少個真黃
你都痴撚線人地程班長台灣人,比一個黃channel屈完就話香港人屈佢,呢句係完全無問題。
關香港人撚事?不嬲一個人犯錯都係會令整體形象受損
錯就去道歉,就係咁簡單
今次假設兩邊都係黃 係同路人
不分化 不批鬥 不捉鬼嘅原則下
幫邊邊?

最後又涉及到大台問題 10個人10把口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞