做咩又搞程班長……

824 回覆
455 Like 11 Dislike
恕我直言

班濕鳩改個名叫台灣國 真係好弱智 矮化左自己國家

自古以來 大陸就係中華民國嘅領土
自己係中華正統 點解要改國名?
台灣共和國(英語:Republic of Taiwan (ROT),閩南語:Tâi-oân Kiōng-hô-kok,客家話:Thòi-vân Khiung-fò-koet)或「台灣國」(State of Taiwan)或「台灣」(Taiwan),指台灣獨立運動支持者主張以台灣島一帶的島嶼樹立的一個國家。在台灣獨立運動中,主張採取這個建國路線的人,又被稱為台獨派。

- Wikipedia

其實台灣本土都爭論緊啲名同旗
可以留意下
最近佢地傾緊改護照名
https://www.thestandnews.com/%E5%8F%B0%E7%81%A3/%E6%B0%91%E8%AA%BF%E6%8C%87%E9%80%BE%E4%B8%83%E6%88%90%E5%8F%B0%E7%81%A3%E4%BA%BA%E6%94%AF%E6%8C%81%E8%AD%B7%E7%85%A7%E6%94%B9%E5%90%8D-taiwan-%E5%85%8D%E8%A2%AB%E8%AA%A4%E7%95%B6%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA-%E5%8F%B0%E5%A4%96%E4%BA%A4%E9%83%A8-%E8%8B%A5%E6%9C%9D%E9%87%8E%E6%9C%89%E5%85%B1%E8%AD%98%E6%9C%83%E9%85%8D%E5%90%88/
「教囝影相」開始鬥黄添啦 話臺灣人程班長捐錢係唔夠,比起其他手足唔夠黃
香港人西就公認架啦
連登夠由開波到依家夠話女人係雞係公廁,係唔係代表唔需要尊重女手足,駛唔駛拎女手足批呀?算唔算係咁呀?
依家係無fc就鬥黃鬥到屈鳩人地係國民黨共匪咁呀,
明明人地企喺我地嗰邊企足咁多個用,無口罩幫我地買,買到比台灣人鬧,香港人又鬧,都仲企香港人嗰邊
你好意思用一句我唔鐘意當理由喎
係喎,屈完人,仲要唔俾人嬲,咩事啊依家,黃絲大哂既

我以為藍先腦殘,唉
「華獨」「台獨」又兩樣野黎,世界大戰就叉開個話題啦
仲有不同小圈子嘅私怨撚(電妓與毒L, kol 與kol 等)
大包圍追撃手(bc, 健吾

仲有真係做得不太好的人
佢未del page之前,有人話係藍鳳凰d分身黎
不過我無cap到,九家自行判斷啦
呢幾日去幫襯順便寫道歉/打氣卡俾佢?
係老套d但台灣人好buy呢套
點解個名咁似 好有可疑
咩叫做少一開唔會死
收聲啦 你就盲撚
唔FC屈曬所有黃店/人
咁係咪全部人就得佢哋走
明黃都鬥 連少少fact都冇
張相都影唔到所謂嘅國民黨旗
Btw blocked
咩係藍鳳凰
支持
程班長係有心幫手足嘅台灣人,唔係好清楚情況,使唔使用盲撚形容呀?
派口罩單野係香港同台灣2邊都有人屌佢,好心做事俾人屌到變壞事已經夠灰
我果陣睇到都打個突,無啦啦撐國民黨,屌蔡英文,咩世代呀
其實唔好下下屈對家再自己站係道德高地
咁樣去避開自己人做錯而屈對家真係幫到件事?
唔成熟做錯咪認左佢
唔完美可接受有改善空間連狗都識講
自己人反而左賴右賴
屌你程班長都可以搞 你唔好走去話蘋果其實係中共喉舌呀屌你老母
我諗依家唔係分黃藍本唔本土熱唔熱狗
如果偏黃做乜都啱已經係唔用腦同建制派無分別
紅日唔知會唔會收檔
打去問下好啲
驚被人告所以連個PAGE都delete埋, 仲要拿返渣沙話黃色精神病圈
熱狗d分身,三國智障陳大文果類
又係阿斯嘉特個垃圾page
都唔係第一次玩抹黑分化
個垃圾page好撚鍾意帶風向㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞