最近睇緊邊套韓劇 【11】

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
暫時睇落好合理的推測

其實應該點都要參加reset

如果唔係命運都係任人魚肉
暫時劇情其實平行時空/全世界人一齊重置都會解得通

其實無論全部人死晒/全部人在生 重置後都一定在生 而分別在於有冇重置前嘅記憶

第六次大部分人都參與咗 所以喺第七次可以改寫自己命運 但大肚婆因為冇參與到 所以佢唔會有自己命運嘅記憶 因此冇其他外來因素影響下 佢都只會重複原有嘅命運 其實呢part真係唔難理解 你只要代入院長嘅角色就會理解

反而需要探討嘅係點解院長會揀中呢班人 同埋同佢個女究竟有咩關係
有咁多迷團咩 我已經唔多記得

諗諗吓園長好似講過佢幫緊男主償還佢嘅罪

其實應該有啲純粹係院長故弄玄虛嘅

但有咩係真係暫時解釋唔到?

宜家大家開始估園長目的 收窄兇手範圍

究竟收集死者物品係咪真係reset嘅方法?

另外依家死咗嘅reseter一係自然死一係比警局其中一人殺咗(?)

假設園長狂reset真係因為想救個囡

依家最大疑團就係兇手、眾resetter 同個囡有咩關係

如果講其中一個resetter 殺咗個囡係講唔通嘅

因為全部resetter都死過?死咗園長就唔使reset啦

除非第一個resetter 未死

但佢係兇手園長就去搵人啦仲得閒睇你喺度玩遊戲咩

另外男主開頭救的組長都唔會殺咗個囡

否則第六次重置已經end game

剩返嘅組員其實都唔似囉 都冇乜交集

所以應該今次未死的resetter有人未死過?

或者先殺咗個囡再死咗

所以要reset到個兇手死先?

如果園長要救囡的前設係真
(其實係咪真係咁 佢係間房唔係好安全咩)

咁睇big boss 似男女主、官二代 、阿伯其中一個

希望條大橋真係全部解釋到
如果院長係無聊先狂reset

大家不如幫手組織下
已經諗唔到咁多,每個人都有唔同嘅理解,有時劇好睇在可以咁樣討論下解下謎。

而家只求圓到個故仔同埋唔好爛尾...呢類劇種收唔到尾個機會好大。

得返4集 其實殺青未???
即刻追下先
呢套好睇,劇情節奏都好好
唔知男主老婆最後有無撞車死?
個個都話365正,一陣開黎睇先
好睇呀
但最新個2集開始有啲亂同唔明可能我無好專心睇
得返4集唔知男女主會唔會develop loveline
我忍左好耐架啦,依家差不多完依家開啱哂
仲有佢見裴正泰死左 個樣咁冷血
嚇一嚇
不過估唔係佢殺
隔一世先有得玩
似係被救果個兄?
呢套真係一星期最期待
又估極估唔到
應該唔會啦,要develop就中間好"安靜"嗰7個月develop 咗...果7個月都冇嘢發生,應該真係冇嘢會發生
個女同高鐵出軌意外應該有關係
估計會係
1) 出軌後當中嘅乘客見死不救
2) 專登整到出軌

如果係2 李辰醫生報復心應該更重

其他人好係無乜關係?
都有可能係呢位精神科醫生見過嘅病人

最後男女主角 醫生話過佢兩位都係有死過,但從8集裡面無暗示過點樣死
唔排除有呢個可能
李敏鎬好似腫左好多
園長係即刻知每個人死 佢個倒數計

咁睇朴永吉似真係未死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞