最近睇緊邊套韓劇 【11】

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
hi 打手
打手+1
打手+2有睇佢拍學校2017同致忘了詩的你
正野
華政上半先好睇
Hi bye mama ep14

成集主要放曬去男主角講佢內心感受係度同自己內心交戰緊,仲要承受珉貞發現瑜理係本人懷疑老公瞞住佢,加上最後又知多樣瑜理將會死… 好難演 好難演 考演員功力
我而家數數埋埋有3個癲佬
個作案手法同旭研一模一樣
個小哲最似爆入屋個癲佬
電單車個癲佬應該係另一個人黎
Netflix 好似好睇重韓國

反而香港日本都唔算好多Netflix 出品
studio dragon好撚屈 勁多神作
小哲del cctv片一定有鬼
記得有巴打話佢同坐監癲佬一樣姓文
可能兩兄弟
個人覺得呢套劇啲演員嘅喊戲演得一般
套劇仲要咁鬼死多喊戲
除左套劇指出果3個懷疑人物
我覺得男主個醫生朋友都有少少可能
因為由細到大, 阿爸重視男主多過佢, 又唔認同佢
從而有扭曲人格/雙重人格
跟住催眠精神病人去犯案
唔知係咪我聾聾地又面盲啦
之前有個shot河珍諗起以前啲嘢
有個男人叫佢 我覺得有啲似醫生

利申 我真係好有可能認錯
我反而覺得好好睇,一秒都唔覺得悶。5個40歲嘅朋友,可以咁樣日日見,收工一齊食飯已經好難得。

呢期睇太多懸疑劇,呢套走溫馨路線,睇得好暢快。

不過睇劇都好睇人,唔啱自己無謂勉強。
我覺得敏貞做得好好
硬係覺得結局瑜理要走
我覺得如果編劇咁寫嘅話會震撼過瑜理留低 佢留低反而冇乜嘢寫
每個人感受唔同嘅 覺得唔好睇咪棄
都有好多人話悶嘅我睇
有好多人推嘅我棄咗好正常

我自己覺得
5個主角互串又會關心對方又了解大家咁好正
做到40歲嗰種 朋友唔駛日日一齊lunch
間中太忙出唔到一兩次冇人會介意
但會約到時間一齊夾band
雖然有時要早走

諗起自己讀書時期啲band友而家都約唔到 好羨慕
咁搞法個結局點樣都死
有咩方法可以大團圓結局 除咗發夢
男主第一次做主角考牌合格啦,平時佢做d2,3線角色都係死口死面,今次大把機會比佢發揮
依家成個亞洲d人都睇韓劇,所以係韓國做亞洲重點係啱
梨泰院悶到爆
所以我都係逐套睇,試過同時睇兩套都唔掂
我覺得李民基演技麻麻,今生是第一次紅都唔太關佢事
今生同埋之後拍徐玄振個套都係同一種演法
講野同表情都係無起伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞