最近睇緊邊套韓劇 【11】

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Tunnel 真係好正架
如實推薦位係成套keep到同一水準
如果睇頭一兩集啱口味唔駛怕睇落去會棄劇
如實頭8集我都覺得ok, 但之後.....我麻麻
睇左浪漫醫生金師父 1/2
被告人 名不虛傳
仲有無好介紹
如實第10集先到戲玉,之後到大結局,除咗大結局我覺得拖戲外,10-15集其實唔差
悄悄話、監獄醫生
我明你講乜,佢地班人係俾院長救返再Reset。

咁即係大肚婆第6次reset之後生存到2020年既第7次reset前,但佢揀左放棄reset。所以2019年死果個大肚婆係第6次reset既大肚婆...suppose唔應該出現喺第7次reset前個聚會到。

或者好似你咁講,其實佢地班人每一次reset就會制造一個平行時空,即係而家一共有7個平行時空,咁就講得通。

**但其實而家(2019)第7次reset既人都死晒咁滯,咁即係院長冇救佢地,咁呢班人都參與唔到2020年個reset聚會架喎...

打到一舊舊,好亂,開始唔知自己講緊咩
咁第6次已經死咗,點參與到第7次個重置前聚會?
可能我真係諗得太複雜
睇太多穿越劇嘅後遺症
其實我意思係2019-1.11 2020-1.11同一空間問題嚟,如果今次重置後都要死,其實愈!接近2020-1.11前男主角阿哥都回到第1集嘅結果被殺死,而女主角都會回到會到雙腳傷殘嘅意外
男女主角唔係見到第6次被救無死到嘅大肚婆,而係前5次應該要死大肚婆,但第6次其實無改變過男主角阿哥同女主角雙腳,點解第7次要拉埋佢咁參加?醫生唔會之前知道呢兩個人可以幫佢個女唔洗每到1.11都要重置掛。係之前1-6次知道,就唔洗玩咁多次啦…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞