最近睇緊邊套韓劇 【11】

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我依家先最唔明大肚婆無被第7次重置,但2019年3月已死? 如果每次都係重置都回到1年前,咁大肚婆2020-1.11前被李辰私下重置過先可以出現於1月11號?
諗諗下我存啲講錯,應該係大肚婆無參與2020-1.11嗰次嘅重置,但之過咗2020-1.11到3月之間再次參與過重置? 但時間上又好似錯。咁大肚婆點樣可以出現到1月11日個第7次重置算唔算一個大bug定還是之後先從頭到尾會解釋番曬出嗶嚟呢
媽媽身份既感受會大啲
我嗰陣睇到一半就棄左冇咩劇情咁 對追星又冇共鳴 金秘書反而睇得哂 但後段又係冇咩劇情 之前拍healer嗰啲咪幾好
金秘書後面雖然冇咩劇情 但佢地啲火花同啲配角線都好睇同搞笑 如果cp嘅話我兩pair都鍾意 但成套劇嘅話就覺得金秘書正啲
呢套真係好需要有分析文,開始睇唔明

最後殺裴正泰應該唔係亨柱吧,但佢坐喺電腦前面望住裴正泰個樣好恐怖
最尾我都O左嘴 但佢電話無聽同埋個笑好奸
hyena
就係因為園長第6次重置救哂佢地條命
所以佢地先可以參與第7次重置
呢套高質
大肚婆重置完第6次生存到2020-1.11點樣?
咁一定係裴正泰見過嘅警察,所以諗佢坐監前拉番者差館時有邊個盤問或接觸過佢。好大機會係真兇
我唔明係,大肚婆第7次重置有到過場但唔參與。

對上一次第6次重置就救咗佢,
咁救嘅時間會係2019年爆炸前救到佢? 但我記得男主角有追問另一位警察核實過死者身份確實係大肚婆如果按之前劇情大肚婆接完花籃真係被炸死。

咁只有一個假設 假設話佢哋重回一年嘅2019-1.11其實係去咗第二個時空空間先可以講得通大肚婆2019年3月被會炸死(我估)

不過唔再討論大肚婆,睇到尾睇佢會唔會解釋晒一切先。

但呢一套的確係推理劇嚟高,追到Signal嘅節奏同暫時8集劇情係非常吸引到觀眾唔離開個mon睇晒每一集
唔明你講咩
但大肚婆本身跟個命運就係被炸死
只係第6次重置園長救哂所有人 所以佢咪無被炸死
一直去到園長係2020年1月頭邀情佢地重置
咁第7次重置園長無干涉佢自然都係被炸死
如果每次重置都係同一個空間,咁我想知第6次重置係回到邊年邊月邊日?
新嗰集睇到我起哂雞皮
我覺得女主個男助理都有啲可疑
完全估佢唔到真係最近令我最想追下一集既劇
得返4集咋 好緊張啊 千祈唔好爛尾
我講清楚我個認為,佢哋班人每次都要留條命先去到第7次重置邀請並見出現到集合地 唔係?
所以我諗第7次重置後嘅空間其實係咪第二個空間?
agger金秘書正啲
私生活話就話追星,但最後竟然冇寫one發現朴敏英係佢最鍾意嘅站姐,有啲失望
呢套好睇~
仲有一套我都覺得ok 嘅, 無人知曉 - 黃viu (Apr 21大結局)
只可以自己ff時安同牙嫂相認劇情
我覺得如實 麻麻地
無人知曉反而唔錯, 除左查案, 仲講家庭倫理, 學校欺凌呢D 社會問題, 幾好睇

BTW: 韓國其實都幾.....黑暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞