最近睇緊邊套韓劇 【11】

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
星期五又多一套同類編劇寫嘅新劇

膠 可能講得好廣泛,套劇中某啲內容真係一翻正常人常理同識知 金仔竟然完全唔知呢班北韓軍事高官搞咁多嘢,又越境南韓又38線回歸。完全無提過肥仔金
男主角太過超人化亦係敗北之處

加上留係北韓hea我覺得太過耐,走兩次又走唔到,到真正返到南韓嗰方法原來第1集四個童子軍日已經知道又唔早講

申脷:我睇到第10集就無追落去,我係想知到底玩到幾時先返到去南韓:我好奇下先追到第10集

對比番同類型編劇對上一套陽光先生(其實我無耐前睇完印象仲好深) 呢兩套拍埋比較,有幾多相似嘅問題亦有相似嘅膠。但故事性比迫降強好多 大結局合理同好睇過迫降,只係輸蝕比迫降無乜搞笑位同偏緩慢節奏

但偏偏呢兩位編劇嘅電視劇總係被推到似世紀韓劇咁
咁個尾 你睇算唔算爛?
交代的事都有交代好?
老豆嗰度都無講啲咩就...
你講真人? 唔似一齊
你睇下三流同梨泰院就知朴敘俊好叻冧女呢類型嘅戲同型像
加上朴敏英又係多產 個人覺得兩個做咁多戲無咁易撻著
(PS 金秘書同三流之路兩個女主角同朴敍俊都勁郞才女貌 個眼球淨化到我接受唔到梨泰院入面個女主角... sor我知好多人鍾意以瑞但我係秀娥派)
形象*
又唔係爛,不過好多野都好簡短好簡短咁交代就完左,套劇睇得過既,幾有趣
用左成日追晒那個男人記憶法
最新個集個舊癲佬做咩同男主講要保護好女主角 冇啦啦醒覺?
呢個真係估唔到,之前集數一路都有伏筆,以為同女主會多D撕殺
你覺得個癲佬真係書面意思?
今個星期好似暫播?
即係點?
個新癲佬send相比個舊癲佬
但個舊癲佬又出唔到去 咁佢有咩用
會唔會坐喺監獄唔係真癲佬, 而係另有其人,
或者佢係幕後黑手,指示人要害死河珍
下又要等一個星期?
我睇到呢到真係覺得會冇感覺咩
如果係我真係冇可能唔愛上對方
咁算正常韓劇結尾
星期三大選停播一集
有睇過1988 1997 機智的監獄生活一系列同導演定編劇,發現機智的醫生生活真係好難有代入感睇到第四集都覺得好似度秒如年咁,間中出現1988啲bgm都幾warm...但啲主角好似唔似朋友咁,冇嗰種feel...
五個同齡40處人,又各有各忙
我又覺得都似會咁樣,五個人醫生都抽到時間去舊屋band房練吓歌又第五集有一幕約埋一齊食飯。而且想追政源嘅冬天都知搵翊晙可以套更多政源生活同為人係點,証明五個人都keep緊密朋友關係
處=
係喎 本身live淨係得依套
今個星期好難捱
btw首ost 太正
今日做嘢loop咗成日https://youtu.be/lp260YOCMMo
佢呢套致敬左太陽同signal
仲要配埋人地首歌
劇好睇連佢個幾首歌都好好聽
假面的主人
六龍飛天
華政頭25集
睇左兩集都幾悶下,好似無sky castle咁吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞