[親生仔] Google Pixel 討論區 (38) 4a?

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
但肯定冇8gb ram
亦唔需要咁撚貴
紙上談兵?你啲中文睇黎真係麻麻,你呢個situation根本就唔係部電話嘅安全性問題,如果一部電話係unlock左嘅情況下都攞唔到data你又點用呢?所以都叫你做返原始人,用3310咪得囉

同埋以你嘅講法你應該唔用銀行啦,橫掂有人逼你入提款卡密碼,銀行都阻止唔到嗰個人攞你啲錢嘅,又話錢擺銀行安全過月餅罐,咪又係紙上談兵,去到實際一樣避唔到
咁實際有幾多非知名良民係可以因為部機保安做得好好,而唔洗俾班狗逼到你解鎖睇手機資料?
iPhone又話被睇過,Android都話被睇過…咁你哋討論嘅唔係得一單周庭咁多多啊?
咁實際你又知幾多個係被爆又知幾多個係被逼解鎖呢?
你有時有冇爬吓之前好多手足被捉之後嘅故事先?

我有時睇過都係有人逼佢哋自己開機睇啲野多…隨咗一位好多人識嘅周庭囉
仲理佢做咩 晒氣
用iphone啲人真係攪笑 自覺高人一等 睇唔起人地部手機 比8000買部賣點係安全既iPhone 黃之鋒個部XR就比人hack左 反之Google pixel就hack唔到🤣
咁又有幾多係被爆呢?

你喺呢度睇到嘅又佔左幾多呢?又有幾多係喺無手令嘅情況下被逼解鎖呢?

全部唔同situation, 你唔define好晒係好難討論落去架喎

最緊要,留意返,除左被爆嘅電話外,其他都同電話本身嘅安全性無關
同個邏輯混亂既玩泥漿摔角係唔會完,最好既方法就係唔理佢唔提佢,等佢無癮自己走
佢好似唔是用iphone架
sor9ly我忍左好耐,但都係頂唔住要爆
佢單機都係咁我一開始都係咁
出大d儲存容量啦唔該
256gb起碼
體諒下白卡
完全封鎖就算啦
你睇仲存兩個自閉仔提起我,我點會無癮先?
另外相機加返個超廣角
幾安全都係你哋講,個實際你口中嘅安全又唔做唔到…
咁係咪無乜黑駭直接用咁樣方法去hack其他人手機裡面?
最多係用家防犯意識低,中招後尾先知嘅聽得最多
好似今鋪係有人撩我先,你鎖我都唔可以亂鳩噏
全台齊屌
你認為啫
唔係我地講架,係佢真係break唔到呀

同埋你個事實係唔關電話嘅安全性事呀,照你咁講你不如答我你係咪唔會將錢放銀行啦

同埋成日迴避人地啲問題嘅,又唔答我被逼講密碼嘅佔被捕人入面幾多percent
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞