【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
傻啦,你港豬嚟架咋
享受生活喎,返工啦
中國今次真係贏到開巷, 咁多年係歐美紮根, 了解晒歐美白左性格, 又將所有工業移到去中國, 而家歐美真係輸到仆街
其實我覺得呢隻病毒係中國生化武器黎
但又唔知點解係武漢爆左
但又唔知點解屎忽撞棍, 外國人竟然信世衛信中國, 得台灣同香港人可以自救
政府allin海外
賺左既錢 都夠香港人出bonus
投資大陸都得
all in騰訊 阿里巴巴 中國平安都ok
完咗半個鐘後終於有
你仲覺得港共政府係為香港人服務?
香港政府唔係為香港人服務架
商台新聞可唔可以再用支共賊文‘敲定’?你點敲點定?聽到火滾

明明你成份新聞稿標題、內容都係有用’確定‘再唔係’擬定‘都好過‘敲定’,成編報道好好哋正正常常,係都要破壞哂,令到人聽唔明你想講乜
https://www.nownews.com/?p=4010023

大家有興趣可以參考吓呢編報道,關於武漢肺炎病毒變種情況
講美國個到錯到七彩
New York 一早已經shelter in place
反而Fed到宜家都仲得guideline 叫人唔好周圍去
聽晚聽完光明頂有得直落18樓C座
我啱啱聽到,正想updates大家

巴打真快手
一邊聽緊
巴打你喺美國生活?如果係,有冇多啲當地現在情況分享吓?大家保重身體
Me too
電光火石之間轉載咗出去
商台今個星期開始,好似零辰之後冇新聞報
依家係「蝗家香港警察」
最新消息!!!

從今晚起,18樓C座夜晚重播提前係00:00,即緊貼光明頂之後!!

童星老監2大真正稱得上"講香港-人話"節目可以一次過聽了!!!
今集好直接,句句對白都寸爆,好正

鬼叫你老豆幫你改個名咩,唔鍾意咪自己改名啦
我俾錢買商台archive account服務,好大原因都係因為十八樓C座

呢個係商台鎮台之寶節目

細時冇通識呢科,好多關於社會時事分析都係由呢度了解,其次就係當年正常tbb嘅處境劇,eg,香港8x
啲藍絲成日話要殺呢個殺嗰個都冇事
執葉俾人搣牌嗰個都冇事

都係嗰句‘阿Sir做嘢唔使你教’

盬症執法,知法犯法
你估佢哋唔想用條萬能Key搞區議會主席?不過用唔到,唔用得之嘛
而家既問題係Democracies下唔下到決定去改造totalitarian regime
totalitarian regime為左自保/維穩,無論個leader有冇野心,最終都會對民主體系發起進攻,而以佢地所掌握既資源由各面向去腐化民主國家既政要、專家,或者由下而上去用網軍、大眾心理學 去影響一個國家既民主選舉等等,都係可預見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞