【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
未必得
跑完馬仲少
所以我先覺得如果佢一打台灣
就係佢政權倒台之時

佢一調大軍南下
印度 北極熊唔搞你都唔係人啦
淨係向邊界推1-2百公里
支那已經無可能攞得返
佢唔止一次講過佢老母非常擔心佢

同埋照而家大6所行路線黎睇, 自由民主陣營嘅人一定會出事同比人搞

唔歸邊就要收皮, 所以肯企出黎算係咁
內亂其實真係好難,武漢肺炎都整唔死14億賤畜,經濟又重頂到,中國有想反抗嘅人都走避歐美,冇戰力可言
全中國上下戰狼式民粹主義澎漲到咁,佢地引到人打中國就比較有可能
有冇多啲消息分享?
美國傳統基金會破天荒第一次將新加坡排第一
已經係警號
佢而家打台灣, 真係得罪全世界, 連左膠都得罪埋
所以唔駛一個星期中共必倒台
趁仲有雞叫 快手了埋個心願
一國後 叫雞要行政拘留
你俾咗錢就一定有光明頂重温
23條黎緊一定過到架喎
而家建制43席,泛民DQ多一兩個就過3分2啦
所以而家郁左陳淑莊同郭榮鏗就夠票
過完23條之後就無後顧之憂郁台海

萬一開波,我又睇唔出美帝有咩理由會明幫香港
中同美都係想用香港搵錢
假如23條立左,美帝唔認香港一國兩制的話
乜野香港關係法呀,聯繫匯率呀都報廢
對中美黎講香港既最大價值已經無左
香港仲有咩Benefit吸引美帝照住?
可以作為其中一條戰線既
想立法會過半去體制內改革姐
全香港有識之士都諗緊點樣走出呢條死路
佢肯落場盡一分力why not🤷🏿‍♂️
人有幾多義、幾多情?大難臨頭時好多嘢話唔埋
印度應該搞硬

北極熊難講
唔係人民反佢個隻內亂
緊係無可能啦
係有咩事 例如佢想打台灣
各區軍閥割據
其實睇美國賣咩武器俾新加坡就大概估到
新加坡奶支姐攞錢
但實際邊個係大佬坡佬好清楚
佢完全係美國條𡃁
咩啊
23條唔洗3分2
一半就夠過
政府從來都夠票
睇美帝覺得香港可唔可以做革命基地, 如果成功保到香港而令到香港獨立, 唔排除會引發各省因為內亂而要獨立, 尋求美歐援助
不過中共而家就先行左呢一步, 唔俾香港成形
不過才子幻想歐英美會團結
自己覺得就唔係咁樂觀
默克爾馬克龍就不嬲都反侵多過恐中
英國連華為事件侵都喝唔住

咩叫「習近平啲人」
有兵有武器
一亂起上黎
老豆姓乜都唔知啦
仲習近平
我就覺得美英歐點都會團結抗共先
但件事完左之後應該會保持返距離
始終竊聽事件令到歐洲對美國太反感
我覺得中共打台灣
美帝實會幫打
中共一定倒台
但分分鐘搞到香港俾人當target轟炸 國際地位變數大
然後澳門用黎做支畜難民營(二戰澳門角色都係收難民)清洗埋最後一批澳門人
真攬炒
望就望佢地係反支議題上係一致啦
最怕疫情一完急需經濟復蘇
奶支搵快錢
奶多兩錢重
特別班歐洲佬
財神在心
完咗半個鐘先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞