【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
攬炒呀嘛... 得償所願
法國行戴高樂主義佢地從來都唔介意同中國合作
講真我覺得個外長都係做樣多
其實你明白個root cause係唔會唔知自己可以做咩
個root cause就係中國
咁你反中革命咪就係做到既野
只不過香港人逃避現實姐「無槍無炮點革命」嘛
事實係俾枝槍你都唔敢殺人
咁講經呀?
得罪講句
鮑sir講野唔好執人口水尾
成日用 “吓”黎斷句好難頂
一無19節目就無哂火花
好似琴日嗰集 19講得咁激動
鮑sir一插咀但又口窒窒咁 斷咗個勢
寧願你慢慢講都唔好急好過咁多冗字同窒
做咗咁耐都係無辦法順暢完整地講一句嘢
如果香港真係攬到中國炒 應該值得開心

為世界清左癌細胞
其實點先攪炒到
嗰班有錢有權既人根本個個都有外國passport
幾時想走都得
政府官/警察又係
就算經濟停頓佢地都係照袋糧又唔會炒
其實我鐘意馮志正多過鮑sir...馮講嘢節奏同陶傑好似夾d
有冇人知道馮去咗邊?成個星期都冇佢咁
呢鋪輸左唔只係香港輸,而係人類文明輸
真係移民火星啦
其實商台12年一次牌 then 2028先到期
點解
自從商台連細so都可以話炒就炒
就覺得光明頂時日無多
係睇上面幾時出聲
但鮑蛇講野做下把 比起 馮同學好啲
上禮拜有集就係19 同 馮同學 真係聽半集都磨合唔黎
不過各有所好 唔啱聽就聽少集
仲有再差d
pk鄧擁兵自重
轉做網台 唔難 不過係少好多受眾 同埋 廢老 仲有的士
其實一日唔去呢個地步到 都唔sad 就係香港人
而家只係沙盤都頂唔緊 真係好難捱
年年難過年年過
聽返琴日光明頂開始驚,中美準備戰爭
https://lih.kg/1974693
鮑蛇見字講兩句評論下

國家機械已經運作!瘋狂扭曲歷史,抹黑光復香港運動。
https://lih.kg/1975356
我麻麻地馮致政
鐘意鮑蛇多啲
元滅宋,宋人亡國,唔係叫攪炒
dq點解決,飯民出賣點解決,點說服功能組別幫你
屌藍屌狗屌共產黨都得,飯民就唔屌得架
係養狼狗咬____
仲有死霸個位同你講你無經驗 4年後再黎

未試過點知唔得
唔跟大台走就係帶風向
紅官係咪我投出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞