【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
政治化
票係你既 投前投後就靠心
BTW 如果轉化為 建制b隊 界對家票 又WORK唔WORK
雜種車頭相
唔知
我到今日我心中既計劃仍然係理破壞呢場不公不義既選舉
無選舉就無咁多分化,無咁多既得利益
支那係禁就快 唔洗再見到班外掛撚
即係當年 官守議員
係HONOR =/= 份工
好少大陸老母板選擇
周老闆啲對白真係骨頭粗到呢
陶傑 Channel
4小時 ·
網絡世代,分秒必爭,雖然香港的新聞業有改善空間,但亂世的自由價值觀空前受威脅。真相、真話、真性情,香港三俱告急。捍衛大眾利益,訂閱蘋果App,每月58元左右,這一點點代價,若不想香港的傳媒澳門化,必須眾籌,請即訂付。

岩先邊個巴打講緊科金比APPLE 既
80年代香港人:抗爭?不了都係安份做返順民等到97先算
依家既香港人其實都一樣
睇返之前啲post 好似話80年代民調有8成都想維持現狀
係呀,有7-8成民調係想維持英治架
嗰個年代嘅人大部份都係真係揾食一代,經濟起飛,教育水平又冇咁高、普及。再加上當時港英政府管理得比較現時好。反抗、示威都係叫完口號、搋完信就收工,漸漸養出依家一班永逐社運膠人。有時真係環境迫出嚟
我記得有人提出過要俾香港人自決投票去決定去向。當然,呢個提議好快俾人ban咗
無公投既原因係因為1972年聯合国將香港澳門係殖民地名單當中刪咗
亦因為無公投,所以所有九七前既香港人都有得拎BNO,星加坡就係公投走人,所以無british nationality呢回事,檳城就唔係自決要跟馬拉,所以佢地有BOC
【美籍華人】許冠傑為港人打氣,開「同舟共濟演唱會」
https://lih.kg/1969045

你可以睇吓,冇乜意思,我覺得
明白,thanks
香港、澳門喺殖民地名單中被刪除,係唔係都係支那做手腳?

依希記得小學老師有提過,唔記得
sherlock

入咗UN之後做
Thanks
旦 係為林子祥演唱會 既 creative director 佢上台講左 :
今晚99.9%既人都係黎睇AR LAM 只有一個人係我請黎 特首 777

---引述 快必

背景係因為林子祥演唱會時為反共2019 期間 > 旦SAID SO > PK 仔
另講 林子祥>含子祥

但係佢講旦同SAM兩個都PK 仔 只係 大小之分
> 沉默既PK 仔(無藍/黃 =/= 藍/黃)
> 暴政下沉默=幫凶 (個人認為係立論)
>SAM 應該要有ROCK友既音樂精神 要有"意思" 似 70 80S 作諷時既歌黎發聲 (藍/黃都好) 唔好出現兩邊不是人 要有立場
> 無立場唔應該聽
> 聽同時間既 何韻詩
> SAM 難聽過粗口(傑斯 / 快必)
> 之後被針就笑罵由人
> 蕭潮順大灣暉 ETC 淺藍 要拉攏 最大公因數 對付 777 但係呢個LOGIC 就 LOOPING IN HK FOREVER
> 要 真係有"意思"既EG BOB DYLAN ETC
> 沉默是金 係 中史既歸忍 所以SAM 唔應該出返黎
> 就算出黎為左通利 =/= 黃
> IF 表態發聲 先係好

但 新北江文化傳媒呈獻《林子祥2019 LAMUSICAL 演唱會》將於5月3日至7日一連五天於紅磡香港體育館舉行
(可能係講由4月計起)

不過 旦講得出呢句 都係

個人認為
佢講要表態唔好雙重標準自己人 同 對家
而佢講既 都覺得同我上述COMMENT 係相近

不過佢自己又有無雙重標準
對個人認為既販民都有無雙重標準
> 如果咁講販民又係唔係 獻世搵食狗 口上民主 好似樓上講人地一樣

> 香港係政治DRAMA =/= 真議政
(自己聽到好模糊 定係我/佢自打嘴巴 IDK)
(個人聽教主出身 可能立場/定位上有偏離)

有錯求指出都係 見賢思齊 不賢而自省
深宵追憶會亂神智,怎許相對有若藤纏樹。
衷心暗示祈求諒錯處,夜半輕私語。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞