【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
15號晚果集放左落電話聽左幾次

再睇埋今日拉人

成個劇本跟住去

好又比19講中
唔好又比19講中
中共03年又係沙士想推23條
光明頂時間囊真係好準
15號晚果集第一個就話會拉肥佬黎
點知琴日第一個真係拉佢

仲有琴日22條單野

根本就順住15號果晚個集個劇本一路走
無23條之名但有23條之實
有埋23條咪可以要你坐多十年八載
到時再罰重啲甘啲都得,佢話點就點。一個唔該話牽渉重要國家安全問題,送埋終都得。

需然依家都有好多人因‘反送中’被暗地裏送中,神秘失蹤
Twitter十級大火!美國英國聯合國歐盟澳洲加拿大意大利台灣國際高度關注李柱銘被捕!
https://lih.kg/fpdLhS
有人傳來不相干人的一個Facebook,原來是我專欄的一名Stalker、中國政協副主席梁振英。

梁「國家領導人」透過他認為優越一等的英國白人歌星Ladygaga 過電加持,歡讃世衛之譚德塞,許多網民提示:原來梁副透過Ladygaga 和譚德塞,也是達賴喇嘛的支持者。

哈哈,哦。

雖然梁振英被愛國陣營內部引述為政治智商有問題而遭到習近平主席決定不予續任特首,but I admit,在對達賴喇嘛的立場,佢、Ladygaga、我,加埋譚德塞,四方立場一致。

可見一位偉大的精神領袖,正能量跨越國界,由西藏源起,橫掃歐洲、非洲、亞洲。在這個蠢人充斥的世界,我當然有話說:與Ladygaga一起,我祝禱達賴喇嘛健康長壽。🙏🙏
689:蘋果日報的「陶𠎀」有話說嗎?
https://lih.kg/fpkFbS
等睇極迅回力鏢打爆呢條廢柴把口

有荷理活大愛、支共廢老認證。希望快啲有呢一日呢個/班殺人兇手俾人通緝
gaga佢老母係who 大使 利益輸送啦
就算冇直接利益,佢咁幫who做pr, 型像修復,全世界人大部份人一定buy佢。何樂而不為?又一次證明荷理活真係大愛左膠圈子,偶像嘢,娛樂完就算,唔使咁上心
世界各地排華情況越嚟越勁,香港啱啱又俾國際評級搣柴。港共廢佬今朝又為刷存在感一早走去挑才子機。

今晚料彩鳥
陶生俾689點名噃
啱啱聽杏林茶,原來有gaga fans因為一句‘ super star’ 要同gaga反面,掉哂fans 自己手上啲碟,情況同倫伯撐完警之後一樣
睇左
兩個LEVEL唔同
完全唔知點解要比
花生係好 多左不了
都係想聽更具體既未日論
入場了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞