【連登 商業電台 光明頂 討論區(十六)】

5001 回覆
33 Like 1 Dislike
澳洲《每日電訊報》惡意刪改文章 中國駐悉尼總領事館提嚴正交涉
https://lih.kg/1974116
希望有線中國組訪問下而家中國咩環境
尤其係深圳個三和人才市場
強烈不滿
堅決反對
向該報提出嚴正交涉

佢地講完自己會唔會笑
天下太平就話玩基建,全世界揾上門要你填數還命,仲邊有得攪?

支共話攪乜春發展邊度咪又係方便自己友圈錢,玩廿幾年醒嘅都唔會信啦
內銷唔得咩? 淘寶年年都破紀錄
中国變相另類攬炒世界
方便自己友圈錢
即係而家養肥左, 可以回血劍
你個名
btw, 而家成個地球停頓, 地球叔叔終於有兩個月AL休息下
內銷點保命? 中國經濟咁依賴出口
淨係計用電量 run完部機都冇嘢出
咁到底可以有幾準確
內銷啲咩先?
本身工廠整緊既係iPhone Sony Samsung etc呢啲世界大brand 啲
如果呢啲廠搬7成走
咁生產啲咩?
步步高DVD? 定淘寶垃圾衫?定淘寶垃圾傢私?
本身生產既貨量係包左支那同全球
而家淨係生產for 內銷
對人既需求咪少左勁多

再者本身整Sony Panasonic etc 既投資額
同整淘寶衫既工廠規模都唔會有得比啦
屌, 問左咁多巴打問題, 仲諗住可以幫到中共諗下有咩救亡方法
原來最後都係無, 唔怪得中共真係要搵香港開刀先
咁多低端人口邊買得起錶/車
淘寶ROLEX, 五菱汽車
我由始至終都唔覺得美帝想打爆中共
只不過而家係中共想玩自爆
當中共自爆既話,香港既價值亦隨之消失
所以我悲觀地覺得美帝會睇住香港死
美帝緊係睇住香港死啦
你香港算係啲咩姐
搵到錢咪搵
美帝亦唔等你啲錢開飯
唉, 唔靠美帝, 香港人點同中共鬥....
又唔係咁灰既
支那一日唔死
你覺得香港有運行?
支那有啲咩事解體
香港先有啲機會
獨立又好 點都好
都係要最壞既情況黎到先有機會重生
當然都有機會更壞啦
例如支那收皮 軍閥割據 兩廣攞埋香港
絕處逢生
財神在心一生好運日日有福蔭
所以成日話習近平集黨政軍大權 坐得穩個位
我就覺得係獨裁政權體制下
根本無可能係完全坐得穩
軍權?全部習既人馬?
亂起上黎有兵有武器就話事
老豆姓乜都唔知
仲彩你條豬頭
假如佢哋會review成件事,做root cause analyst, 可唔可以話Trump 依家做嘅嘢係其中步驟話俾美國國民知美國點解會中大伏, 之後政府點帶領美國國民行落去?etc, 政府查who, 停who資助

其實美國民間多唔多人問隻病毒邊度嚟?
點會唔知,不過左膠咪話唔好理who同大陸衰野先,侵處理得差。

who 重有美國人支持 => who 前日(??)出份正苦取消解封六點指引,加洲正苦噚日抄曬出份解封proposal
「你係咪想鞭楊岳橋屍?鞭佢屍對成件事有咩用?係咪想帶風向?點解有紅官都唔屌?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞